Power up, Strong Museum breidt uit om videogames te vieren

Power up, Strong Museum breidt uit om videogames te vieren

BUFFALO, NY – Het machtige National Museum of Game heeft een enorme uitbreiding voltooid met kleurrijke buitenruimtes en twee verbluffende tentoonstellingen gewijd aan videogames uit heden en verleden.

Shane Reinwald, Senior Director Public Relations, zegt dat de tentoonstelling elektronische games uit verschillende decennia omvat.

“Eind juni hebben we een nieuwe vleugel van het museum van 90.000 vierkante meter geopend. Deze is gewijd aan elektronische games en de manier waarop ze de manier waarop mensen spelen hebben veranderd. Want meer dan enig ander medium in de afgelopen decennia videogames zijn de motor’, zei Reinwald. De grootste in de wereld van gaming.

Er zijn twee enorme parcoursgedeelten. High Score, waarin wordt beschreven hoe gaming in de afgelopen decennia is veranderd. Je kunt enkele van ’s werelds meest geliefde games op grote schermen spelen en de World Video Game Hall of Fame bekijken.

Bezoek personages als Mario & Luigi, Link uit Zelda, Lara Croft, Crash Bandicoot, Sonic en zelfs Pa Rappa The Rapper opnieuw. Van 6 tot 66 jaar zul je een videogame vinden die herinneringen zal oproepen. In de galerie staat ook een bank, net als thuis.

Verderop in de gang bevindt zich het Level Up-gedeelte, waar je videogame-ervaringen kunt beleven.

Je kunt een avatar maken, een videogamekarakter worden of zelfs een stemacteur proberen te zijn.

De Level Up-tentoonstelling analyseert de verschillende componenten van elektronische games en moedigt je aan om je creativiteit te verkennen. Natuurlijk zullen kinderen zich hier in de nieuwe ruimte prima vermaken, maar ouders zullen waarschijnlijk de beste herinneringen hebben aan deze klassieke videogames.

READ  Hoe je vals kunt spelen in Super Mario Maker en er jarenlang mee weg kunt komen

De grootste Donkey Kong ter wereld bevindt zich hier, met een hoogte van zes meter. Het Strong National Museum of Play ligt op slechts een uur rijden van Lancaster, en de website is te vinden op www.museumofplay.org.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *