PS Plus Premium Siphon Filter: Dark Mirror geüpgraded met PS5 en PS4 Control Fix

PS Plus Premium Siphon Filter: Dark Mirror geüpgraded met PS5 en PS4 Control Fix
Foto: Duwplein

De PSP had, zoals je weet, maar één analoge stick, waardoor het in kaart brengen van de traditionele 3D-bedieningselementen op het handheld-apparaat een beetje hoofdpijn veroorzaakte. Een manier voor ontwikkelaars om dit probleem te omzeilen, is door de camera aan de gezichtsknoppen te koppelen, zodat u naar de driehoek kunt zoeken, enzovoort. Dit was geen bijzonder elegante oplossing, maar op dat moment was het logisch.

Een van de handige achterwaartse compatibiliteitsfuncties van de PS Vita stelde je echter in staat om automatisch gezichtsknoppen toe te wijzen aan de rechter analoge stick van de handheld, wat betekent dat je niet hoeft te worstelen met dat controlecompromis bij het spelen van oudere titels op het apparaat. Het is iets waarvan fans hoopten dat het zou worden toegevoegd aan de PSP-emulator op PS5 en PS4, maar het ontbrak toen Siphon Filter: Dark Mirror werd uitgebracht.

Een nieuwe patch voor de stealth-shooter, nu beschikbaar, verhelpt dit probleem eindelijk. We hebben de game zojuist gelanceerd en kunnen bevestigen dat je nu kunt richten met de juiste analoge stick, met de originele gezichtsknopingangen van de release opnieuw toegewezen. Hoewel het lang niet zo strak of soepel aanvoelt als je zou verwachten van een modernere game, is het een enorme verbetering ten opzichte van de originele ervaring.

Je kunt natuurlijk nog steeds de gezichtsknoppen gebruiken om te richten als je dat wilt, maar het is leuk om te zien dat de tweede analoge stick op de juiste manier wordt gebruikt. Dit is duidelijk een goed voorteken voor toekomstige PSP-releases PS Plus PremiumEn, zoals we weten, komt ook Resistance Retribution eraan, en je zou ook moeten profiteren van deze verbetering voor de emulator. Goed spul!

READ  Dit zijn allemaal releases van oktober 2020 - welke game (s) krijg je?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *