PS5 Exclusive Abandoned is geen geheime game van Kojima, zegt de regisseur dat de geruchten niet leuk waren

De gamedirecteur van de PS5-exclusieve Abandoned reageerde op geruchten dat de game een geheim Hideo Kojima-project zou zijn – en maakte de spot met hem dat het een bèta en mogelijk gesloten alfatests zou krijgen. Eerder deze week onthuld, werd de first-person actiefilm verlaten. Een survival-horrorshooter met fotorealistische beelden, gekoppeld aan release in het vierde kwartaal van 2021. Blue Box Game Studios is stil aanwezig op sociale media, een enigszins onbekende geschiedenis en heeft een PT-achtige teaser-trailer uitgebracht – En het leidde allemaal tot een aantal fans om te geloven dat hij dat was Eigenlijk een front voor het nieuwe project Kojima Productions​ De studio bracht snel een bestand uit Een officiële reactie op de geruchten op de website van het bedrijf: “We hebben geen band met Hideo Kojima noch beweren we een band te hebben, noch zijn we van plan een dergelijke verklaring te claimen. We zijn een kleine groep ontwikkelaars die werken aan een emotionele titel waar we al heel lang aan willen werken.” In een interview met IGN sprak de directeur van Blue Box Game Studios Hassan Kahraman die de geruchten uitweidt: “Het was niet leuk, maar ik moest erom lachen”, legden ze uit. “In eerste instantie kreeg ik berichten van mensen die me vertelden dat ze naar me keken en dat ik (als Kojima) wat marketingtrucs had gebruikt om zijn volgende game te promoten. Ik wist niet wat ze bedoelden totdat ik ernaar zocht op Google.”Misschien herinner je je de hele tijd terug in 2012 toen een spel genaamd “The Phantom Pain” werd onthuld tijdens de Video Game Awards 2012. Vermoedelijk ontwikkeld door Moby Dick Studios, verscheen CEO Joakim Mogren (Joakim is het anagram voor Kojima) bedekt met verband. In een interview met Geoff Keighley die de game promootte voordat later werd onthuld dat het project eigenlijk Metal Gear Solid V was. Velen dachten dat de onbekende aard van Blue Box zou betekenen dat er nu iets soortgelijks gebeurt.

READ  King heeft The King of Fighters 15 aangekondigd in hun nieuwste gameplay-trailer

Kahraman beweert dat dit niet het geval is, en dat dit niet de manier is waarop ze hadden gehoopt een nieuw spel aan te kondigen: “Het stoorde me een beetje omdat we als team erg opgewonden zijn om een ​​beetje van ons spel te plagen en dan dit complot komt uit. ” Kahraman ging verder. “Het enige wat ik wilde doen was onze game opwinden. Wat betreft onze aanwezigheid op sociale media, we zijn een klein team en geen grote AAA-studio, het is echt hard werken om aan een zeer gepolijste game voor PS5 te werken, dus we kunnen het echt niet missen de tijd om de hele tijd aan onze aanwezigheid op sociale media te werken. “Compleet (ondanks het belang ervan)”.

Nadat het misverstand was omzeild, deelde Kahraman ook wat aanvullende details over de game met IGN. Blue Box werkt sinds 2017 aan Abandoned en het oorspronkelijke doel van de studio was om een ​​tactisch schietspel te maken met filmische verhalen en realistische gameplay. “We wilden iets anders maken dan traditionele schietspellen”, zei Kahraman. “We wilden een game maken die er echt uitziet. Net als bij het herladen kun je de hele animatie bekijken terwijl je vecht. Of als je wordt neergeschoten, moet je het bloeden echt stoppen om te blijven vechten.”

Kahraman vertelt over verschillende spelsituaties die de stabiliteit van het personage op een realistische manier beïnvloeden: “Als je bijvoorbeeld in de benen wordt geraakt, val je en haal je je vuurwapen tevoorschijn door het op de grond te laten vallen. , dat zul je moeten kiezen. Pak je vuurwapen en vecht of stop het bloeden en maak de wond schoon om ziekte te voorkomen. ” ‘Dit zal geen geruststellende strijd zijn. Ik beloof het.’

READ  Apple verdubbelt de aankomende iOS 14-privacymogelijkheden, slaat Facebook op voor het verzamelen van 'zoveel mogelijk gegevens'

Kahraman zegt dat de fotorealistische omgevingsafbeeldingen van de game zijn bereikt door fotogrammetrie en retina-wetenschap van modellen (een proces dat afbeeldingen van hoge kwaliteit neemt en ze verkleint voor efficiënter gebruik), en is versterkt door de pk’s van de PS5. Kahraman merkt op dat “de PS5-console krachtig genoeg is om deze 4k-beelden af ​​te spelen.” “Er is echter verbetering nodig om de game met 60 frames per seconde te laten draaien. Aan het einde van de trailer zie je zware cameratrillingen en framedruppels. De animatie is niet definitief terwijl de cameratrilling wordt verwijderd en de framesnelheid zal verdwijnen. tot 60 fps, in tegenstelling tot de teaservideo. “.

Verlaten – exclusieve PS5-screenshots

Volgens Kahraman is de game ook “afhankelijk” van de DualSense draadloze controller en maakt hij goed gebruik van de immersieve features van de PS5. “Het gevoel en geluid van de console zal veranderen afhankelijk van of je vuurwapen geladen of gelost is. Het 3D-geluid wordt gebruikt voor tactische doeleinden, zoals het bepalen van de afstand tussen jou en de vijand.” Ze voegen toe.

Net zoals Kojima’s PT (die bedoeld was als teaser voor de geannuleerde Silent Hills), of recente demo’s van Resident Evil, zal Abandoned een ‘mini-teaser’ beschikbaar hebben om te downloaden op PS5 voor de lancering, maar Kahraman zegt dat de studio ‘We kunnen Ik kan er nog niet meer over vertellen. We overwegen ook om op een gegeven moment een aantal gesloten alfatests op de PS5 uit te voeren, maar dat is niet 100% zeker. “

READ  Video: Na 27 jaar worden de eerste schetsen van het landconcept van Donkey Kong aan de wereld onthuld

Afgezien van 2021 verlaten PS5-exclusives, omvatten Returnal (april), Ratchet and Clank: A Rift Apart (juni) en Horizon Forbidden West (wordt aangekondigd in 2021). We hebben ook een overzicht van alle studio’s van Sony’s eerste partij en waar ze aan werken.

Jordan Oloman is een freelance schrijver voor IGN. Volg hem op Twitter.

Written By
More from Lesley Curry

Demon’s Souls werden tijdens de ontwikkeling gevuld met rubberen eendjes

Foto: Marcus Brandt (Getty-afbeeldingen) Net als het origineel op PlayStation 3, is...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *