PS5-fans maken zich grote zorgen over de opmerkingen van Ubisoft over de achterwaartse compatibiliteit van PS4

Er is vandaag een achtbaan gaande op sociale media en enthousiaste forums, nadat Ubisoft een wegwerpcommentaar in een blogpost wat suggereert dat verschillende van zijn Assassin’s Creed- en PlayStation VR-titels niet speelbaar zouden zijn op de PlayStation 5 via achterwaartse compatibiliteit. “De meeste van onze eerdere gamescatalogus zullen achterwaartse compatibiliteit hebben tussen de volgende en de huidige generatie consoles, op een paar uitzonderingen na”, zei een woordvoerder van het Franse bedrijf.

Deze games bevatten naar verluidt: Assassin’s Creed Syndicate, Assassin’s Creed Chronicles Trilogy Pack, Assassin’s Creed Chronicles: India, Assassin’s Creed Chronicles: China, Assassin’s Creed Chronicles: Russia, Risk, Star Trek: Bridge Crew, Werewolves Within en Space Junkies. Het is een aanzienlijke verzameling titels, vooral als je bedenkt dat Sony dat onlangs zei slechts 10 PS4-games zouden niet werken op PS5.

We hebben contact opgenomen met vertegenwoordigers van zowel Sony als Ubisoft voor een opmerking, maar we hebben nog geen reactie van beide bedrijven. Een woordvoerder van laatstgenoemde firma leverde wel Gematsu met de volgende opmerking: “We hebben het Ubisoft Connect-artikel en forumbericht over achterwaartse compatibiliteit voorlopig gehaald omdat er mogelijk onnauwkeurigheden zijn met betrekking tot de Ubisoft-titels die op PS5 kunnen worden afgespeeld.”

In de PlayStation Store, bevatten releases zoals Assassin’s Creed Syndicate een disclaimer waarin wordt uitgelegd dat “de game fouten of onverwacht gedrag kan vertonen en dat sommige functies die beschikbaar zijn op PS4 mogelijk afwezig zijn”. Er wordt echter niet gezegd dat het niet speelbaar is. Misschien is Ubisoft gewoon niet tevreden met de prestaties van de bovengenoemde titels in achterwaartse compatibiliteit – of misschien is dit gewoon een grote vergissing. We zullen updaten als we meer weten.

READ  Apple ontwerpt gezichtsmasker met 'unieke' uitstraling voor winkelmedewerkers

Written By
More from Lesley Curry

Met de geremasterde versie van Spider-Man op PS5 kun je je opgeslagen PS4 niet overdragen

Insomniac Games ‘enorm succesvolle 2018-hit Spider Man wordt geremasterd voor PlayStation 5...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *