PS5 Ratchet & Clank-update maakt het gemakkelijk

De makers van PlayStation 5-hit “Ratchet & Clank: Rift Apart” lieten oude ideeën over de moeilijkheidsgraad van de game varen – en namen zelfs een voorheen “onvoorstelbare” ontwerpbeslissing – om spelers te helpen voorbij hun nieuwe game te komen, vertelden de makers van de game aan Axios in een exclusief interview.

waarom maakt het uit: Sommige game-ontwerpers heroverwegen de voordelen van het maken van een uitdagend spel versus het maken van games waar meer mensen toegang toe hebben.

  • “We hebben een beetje van de conventionele wijsheid af dat games moeilijk moeten zijn om er voldoening uit te halen,” vertelde Mike Daly, directeur van Rift Apart game, aan Axios over de nieuwe benadering van zijn team om het spel uit te dagen.

Tussen de lijnen:Ratchet-games waren niet de moeilijkste games ooit, maar deze nieuwe game geeft spelers meer hulp.

  • In deze game speelt een harige menselijke held die een arsenaal aan cartoonachtige wapens verwerft en schiet terwijl hij kleurrijke sci-fi-werelden vol vijanden verkent.
  • Een selectie van traditionele moeilijkheidsgraden voor al deze actie in “Rift Apart” wordt aangevuld met een uitgebreid “ping”- en hintsysteem, dat ontbrekende spelers een duwtje in de richting van doelen geeft.
  • Onder alle schietpartijen zijn er puzzelniveaus, basisreeksen, maar in “Rift Apart” kunnen spelers ze allemaal overslaan met een druk op de knop. (Mike Fitzgerald van Insomniac zei: “Dat was drie tot vijf jaar geleden uitgesloten.”
Schermopname: Sony Interactive Entertainment / Axios

De grootste boost die Rift Apart spelers geeft Het komt via een functie die uniek is voor PlayStation 5, genaamd Activity Cards, die in het hoofdmenu van de console verschijnen en inconsistent en oninteressant zijn gebruikt door andere games op het jonge systeem.

  • Voor Rift Apart worden kaarten gebruikt om in-game taken aan te geven, inclusief taken die spelers kunnen voltooien of verbergen die ze misschien willen opsporen.
  • De kaarten bieden teksthints en voor degenen die klikken, korte instructievideo’s.
  • Ze laten zelfs spelers met een beperkte tijd zien hoeveel minuten elke missie zou moeten duren. Insomniac onthulde aan Axios dat deze nummers voor singleplayers zijn.
  • Deze zijn afgeleid van een schatting die door de ontwikkelaars is gemaakt en die vervolgens wordt vergeleken met de gemiddelde voltooiingstijden van andere spelers voor een taak die online door PlayStation Network wordt uitgevoerd – en vervolgens verder wordt aangepast door de snelheid van de speler te controleren tijdens het spelen van het spel.

Kort gezegd: Daly zegt dat het werk van zijn team om de nieuwe game toegankelijker te maken, de manier heeft veranderd waarop ze denken over het toegankelijker maken van de game.

  • “We denken niet meer aan ‘Wat zouden de meeste elitespelers goed vinden over zichzelf?’ ‘ En meer dan dat: ‘Wat zal iedereen in staat stellen om de ervaring te hebben die ze willen?’ Want dat is het belangrijkste voor ons.”

verdiepen: Sony wil meer PlayStation-crossgames

READ  Doug Bowser reageert (opnieuw) op meldingen van 'verbeterde schakelaarvervanging'
Written By
More from Aubrey Mason

Adidas en Puma gaan de strijd aan om tenuesponsoring voor mannen in het blauw

Een Adidas-bord is te zien vóór de jaarlijkse persconferentie van het bedrijf...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *