PS5 UI-impressies: PS5 introduceert eindelijk een multifunctionele handleiding voor PlayStation, en spelers zouden daardoor beter af moeten zijn

Sony is de levende belichaming geworden van de uitdrukking ‘Goede dingen komen naar degenen die wachten’. We zijn nu maar liefst vier weken verwijderd van de release van de PS5 in Noord-Amerika, en enkelen van ons begonnen te vermoeden dat Sony de PS5-gebruikersinterface als verrassing op de lanceringsdag. Het deed het niet. In plaats daarvan heeft Sony de onthulling van de volgende generatie gebruikerservaring van de PS5 getimed om samen te vallen met de embargolift van Microsoft op Hands-on previews van Xbox Series X – laten we hier onnodig diplomatiek zijn en dat nogal toeval noemen. Heel toevallig inderdaad.

Pre-orders voor PS5 zijn al vol, en daarom is de onthulling van de gebruikersinterface behendig gehanteerd als een ontwrichtende maatregel in plaats van als een drijvende kracht achter de verkoop op de eerste dag. En het heeft zeker gewerkt zoals bedoeld. De gebruikersinterface van de PS5 is een complete herziening van het PlayStation Dynamic Menu, de gebruikerservaring waaraan velen van ons sinds de lancering van de PS4 in 2013 onaangenaam gewend zijn geraakt. In tegenstelling tot de Xbox One, die bijna jaarlijks het dashboard en de gebruikersinterface heeft herzien, is de PS4 is sinds de lancering grotendeels statisch gebleven, in positieve of negatieve zin. De PS5-gebruikersinterface is het laatste stukje van de volgende generatie puzzel die Sony sinds 2019 stilletjes aan het monteren is en er is genoeg op deze foto om naar te kijken. Zo, je weet wel, laten we eens kijken naar onze PS5 UI-impressies!

Introductie van Control Center

(Afbeelding tegoed: Sony Interactive Entertainment)

De belangrijkste verandering in het ontwerp van de gebruikerservaring is het Control Center, een nieuwe functie voor PS5 die directe toegang biedt tot belangrijke PS5-systeeminformatie vanuit een game. Dit kunnen recente meldingen zijn, welke van uw vrienden online zijn, de status van downloads en de mogelijkheid om consolefuncties te beheren, zoals stroom, geluid en de microfoon die in de controller is ingebouwd. Dit wordt allemaal gepresenteerd als een duidelijke overlay van wat je actief speelt, geactiveerd door op de PlayStation-knop op de PS5 DualSense draadloze controller te drukken. Het is schoon, intuïtief en (dankzij de PS5 SSD) ongelooflijk snel.

Het lijkt ook een directe afstammeling te zijn van de Guide waar Xbox-bezitters aan gewend zijn geraakt sinds de Xbox 360. De PlayStation-knop is altijd een onderbenut onderdeel geweest van het ontwerp van de DualShock 4; er zit een transformerende kracht in een enkele knop die je in een breder ecosysteem kan aansluiten zonder je uit een ervaring te halen, en de impact die dit zal hebben op de bruikbaarheid van de PS5 is bijna niet te kwantificeren. Sony heeft slechts een hint gegeven van het nut van Control Center, maar in deze eerste blik kunnen we zien dat het ook alles omvat, van interactieve party- en voicechat-meldingen tot de mogelijkheid om snel te zien wat je vrienden spelen en met ze mee te doen aan een ander spel. bijna onmiddellijk, nogmaals bedankt aan die SSD.

(Afbeelding tegoed: Sony Interactive Entertainment)
READ  Nieuwe Xbox-console Exclusive laat zien dat je de dag doorbrengt met de huurmoordenaar die van plan is je te vermoorden
Written By
More from Vanessa Hale

Top nieuwe games die deze week verschijnen op Switch, PS4, Xbox One en pc – 4-10 oktober 2020

De aflevering van New Releases van deze week draait om vroege toegang:...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *