PUBG mobiele gameservers worden volledig uitgeschakeld in India, kondigt Tencent aan

Het populaire spel PUBG (Player Unknown Battlegrounds) sloot zijn servers in India vanaf 30 oktober. Het afsluiten van servers volgt op het verbod op PUBG in India door het centrum tussen 117 andere Chinese apps in een poging om de gegevensbeveiliging van de landgenoten te waarborgen.

De Indiase regering heeft 117 Chinese apps verboden vanwege bezorgdheid over de nationale veiligheid, waaronder de Battle Royale-actiegame.

PUBG Mobile

Bij de aankondiging van de beëindiging van de services, schreef het bedrijf op Facebook: “Beste fans, Om te voldoen aan het interim-bevel van het ministerie van Elektronica en Informatietechnologie van 2 september 2020, beëindigt Tencent Games alle service en toegang voor gebruikers in India tot PUBG MOBILE Nordic Map: Livik en PUBG MOBILE Lite (samen, “PUBG Mobile”) op 30 oktober 2020. De rechten om PUBG MOBILE in India te publiceren, worden teruggegeven aan de eigenaar van het intellectuele eigendom van PUBG. “

Het uitschakelen van de server betekent dat het spel niet langer toegankelijk is voor Indiase IP-adressen. Hoewel gamers geen toegang meer hadden tot de game in de playstore of de app store, konden degenen die de game al hadden geïnstalleerd deze wel spelen. Hoewel het nu nergens mogelijk zou zijn om toegang tot de game te krijgen, maar we verwachten dat gamers er toegang toe hebben via VPN of proxy.

PUBG MobilePUBG Mobile

Na het verbod nam PUBG de publicatierechten van de game weg van het Chinese bedrijf Tencent voor de distributie van games in India. Hierna kwamen ook rapporten aan de oppervlakte waarin PUBG corp pogingen deed om samen te werken met potentiële partners in India, waaronder Airtel en JIo.

Nadat het ministerie van Elektronica en Informatie en Technologie zei dat, “betrokken bij activiteiten die schadelijk zijn voor de soevereiniteit en integriteit van India, de verdediging van India, de staatsveiligheid en de openbare orde”.

READ  De volgende fase van GameClub is het brengen van pc-games naar mobiel - TouchArcade

Written By
More from Eda Greene

Elijah Wood debuteert in commercial voor populaire mobiele game AFK Arena

Acteur en fan van videogames Elijah Wood staat op het punt de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *