Blitz Challenge met vrouwelijke topspelers

De twee jonge dames waren in de Muzychuk-flat in Lviv, Oekraïne, waar Elisabeth Pähtz, de beste vrouwelijke speelster van Duitsland, op bezoek was bij de zusjes Anna en Mariya Muzychuk, nummer zes en zeven van de wereld. Ze speelden tegen Premium-leden van de ChessBase-account. De tijdcontrole was in stappen van 3 minuten + 2 seconden. De games werden becommentarieerd door IM Sagar Shah, die ze na elke game analyseerde met de meesters! Het was de perfecte manier voor gelukkige Playchess-leden om hun verstand te matchen met grote schaaktalenten, en tegelijkertijd te leren van het commentaar en de analysesessies na de wedstrijd.

Helaas was Mariya onwel en deed ze niet mee, maar het was een feest om Elli en Anna te zien spelen. De eerste bleef op zoek naar agressieve voortzettingen, de laatste was voorstander van meer strategisch spel. Ze maakten afwisselende bewegingen. Dat compenseerde tot op zekere hoogte hun ratingvoordeel. De twee gemiddeld meer dan 2500. Je kunt de hele show hier bekijken:

En terwijl u aan het kijken bent, kunt u de games hier opnieuw spelen:

Merk op dat je op de ventilatorknop onder het bord kunt klikken om een ​​engine aan te zetten om te analyseren. U kunt zien wat de motor van elke zet vindt, of alternatieven invoeren en zien wat er had kunnen gebeuren. Door op de notatie aan de rechterkant te klikken, springt u naar de overeenkomstige positie. En als je de games goed wilt bekijken, is er een knop voor maximaliseren om op volledig scherm te gaan. De twee gebruikten het Playchess-account van Lizzy Pähtz, daarom verschijnt alleen haar naam in de kopteksten.

READ  Zuigers vs. Jazz GameThread: speeltijd, tv, kansen en meer

Het evenement werd georganiseerd door ChessBase India, welke heeft 479.000 abonnees op YouTube, met tot wel 35 miljoen weergaven van afzonderlijke video’s.

Elisabeth Pähtz is een voormalig Europees kampioen snel schaken voor dames en behoort momenteel tot de top 20 van de wereld! Op de leeftijd van negen jaar won ze haar eerste Duitse kampioenschap, in de leeftijdsgroep onder de 11 jaar. In 1999 werd ze Duitslands schaakkampioen bij de dames en is momenteel de beste vrouwelijke speelster van Duitsland. Ze deed afgelopen donderdag haar laatste Blitz Challenge: je kunt de opname hier op YouTube bekijken.

Anna Olehivna Muzychuk is een Oekraïense grootmeester, de vierde vrouw (na Judit Polgar, Humpy Koneru en Hou Yifan), die de 2600 Elo-score overschrijdt. Anna won het Wereldkampioenschap Rapid Chess Dames in 2016 en het Wereldkampioenschap Blitz Schaken Dames in 2014 en 2016.

Er is een Oekraïense postzegel met de twee Muzychuk-zussen.

Onlangs schreef Elli een mooi artikel op haar vriendin Anna, toen de twee elkaar ontmoetten op het kantoor van ChessBase, waar ze video-interviews aan het opnemen waren.

We zullen in de toekomst meer interessante Blitz-uitdagingen doen, met prominente en interessante spelers. Bereid je voor op leuke verrassingen.

More from Madison Garrett
Voltooi de applicatie terwijl u onderweg bent
TomTom AmiGo-app is het online alternatief voor TomTom-navigatie en wordt ook door...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *