PUBG Mobile trekt zich officieel terug uit India

Het ministerie van Elektronica en IT in India verbood in september 118 mobiele apps en op de lijst stond de populaire game PUBG Mobile. Na meerdere pogingen om weer op het goede spoor te komen en de Battle Royale-titel naar zijn fans te brengen, heeft PUBG Corporation het eindelijk opgegeven en aangekondigd dat het alle service en toegang voor gebruikers beëindigt.

Vanaf vandaag, 30 oktober, werken PUBG Mobile Nordic Map: Livik en PUBG Mobile Lite niet meer. De rechten van het merk PUBG Mobile worden teruggegeven aan de eigenaren van het intellectuele eigendom en Tencent Games heeft geen rechten meer op de franchise in India.

PUBG Corporation heeft echter niets gezegd over de spelersgegevens – worden deze verwijderd of worden ze bewaard (en op welke manier).

Hier is de volledige verklaring:

Beste fans,

Om te voldoen aan de voorlopige beschikking van het ministerie van Elektronica en Informatietechnologie van 2 september 2020, beëindigt Tencent Games alle service en toegang voor gebruikers in India tot PUBG MOBILE Nordic Map: Livik en PUBG MOBILE Lite (samen, ‘PUBG Mobile’ ) op 30 oktober 2020. De rechten om PUBG MOBILE in India te publiceren, worden teruggegeven aan de eigenaar van het intellectuele eigendom van PUBG.

Het beschermen van gebruikersgegevens is altijd een topprioriteit geweest en we hebben altijd de toepasselijke wet- en regelgeving inzake gegevensbescherming in India nageleefd. Alle gameplay-informatie van gebruikers wordt op een transparante manier verwerkt zoals beschreven in ons privacybeleid.

We betreuren dit resultaat ten zeerste en danken u hartelijk voor uw steun en liefde voor PUBG MOBILE in India.

De beëindiging van de PUBG Mobile maakt deel uit van de tweede golf van verboden door de Indiase regering. De eerste in juni omvatte populaire platforms zoals TikTok, WeChat en zelfs enkele apps gerelateerd aan Xiaomi zoals Mi Community en Mi Video Call.

Bron

READ  NieR Reincarnation Mobile Game uitgesteld tot 2021
Written By
More from Eda Greene

Razer: Coronavirus heeft de “digitale transformatie” in entertainment versneld

De voorzitter, CEO en mede-oprichter van hardwarespecialist Razer Min-Liang Tan (afgebeeld) heeft...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *