PUBG Mobile valt één plek in de ranglijst van best verdienende mobiele games in 2020 (Q3) na het verbod op India

PUBG Mobile, en de gelokaliseerde versie voor China, Spel voor vrede, is uitgegleden naar de tweede plaats in de wereldwijde lijst met best scorende games in Kwartaal 3 voor 2020, volgens a Sensortoren studie. Eer der koningen heroverde de eerste plaats na te zijn ingehaald Q2 door PUBG Mobile, en samen met de internationale versie, Arena of Valor, groeide door 65% jaar op jaar.

Interessant is dat het Chinese multinationale technologieconglomeraat Tencent zowel Arena of Valor / Honor of Kings als PUBG Mobile / Game for Peace bezit.

PUBG Mobile was de best scorende titel ter wereld tijdens Q2 dit jaar, waardoor bijna $ 621 miljoen in dit kwartaal. Dat was naar beneden 8% vanaf Q1, toen het zich opstapelde $ 674,5 miljoen. De piek van PUBG Mobile kwam binnen maart, net voor het einde van de lockdown in China, om ongeveer $ 270 miljoen.

Een stijging van de wereldwijde consumentenuitgaven voor games zoals PUBG Mobile

Het derde kwartaal van het jaar zag ook een aanzienlijke groei voor mobiele games, klimmen 26,7 procent jaar na jaar te bereiken $ 20,9 miljard in de wereldwijde consumentenuitgaven aan de Apple App Store en Google Play Store.

App Store genereerde meer dan de helft van die inkomsten, met $ 12,4 miljard van in-game uitgaven, omhoog 24 procent jaar na jaar vanaf het derde kwartaal van 2019. Play Store gegenereerd $ 8,5 miljard in bruto-omzet, met een groei van 30,8 procent jaar op jaar over hetzelfde kwartaal, voegde Sensor Tower toe.

Pokemon Go behaalde de derde plaats in de lijst met best scorende games, met 33 procent jaar op jaar groei vergeleken met het derde kwartaal van 2019. Deze titel vierde zijn vierde verjaardag door over te steken $ 3,6 miljard in levenslange spelersuitgaven.

READ  Euro 2020 analyse: Hongarije vs Frankrijk

Lees ook: PUBG Mobile is de best verdienende game in Q2 van 2020

Vierde gerangschikt Muntmeesters consumentenbestedingen verdubbelden in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar, terwijl Roblox, vijfde gerangschikt, zag een 119% groeipercentage jaar na jaar. In de eerste helft van 2020 ging het voorbij $ 1,5 miljard in levenslange omzet en is bijna gestegen $ 2 miljard vanaf nu.

De top vijf meest winstgevende titels verdienden meer dan $ 2,4 miljard, of 12 procent, van al het geld dat consumenten in het afgelopen kwartaal aan mobiele games hebben uitgegeven, vergelijkbaar met dezelfde periode vorig jaar, toen de top vijf van games $ 1,9 miljard, of 12 procent, van de $ 16,4 miljard totaal, volgens het rapport.

Gepubliceerd op 3 oktober 2020, 12:12 IST

Written By
More from Eda Greene
Download hier nieuwe Pixel 5a-achtergronden
De Google Pixel 5a doet al geruime tijd de ronde bij verschillende...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *