Purmerender Gert-Jan (76) helpt mede-generaties met vragen over de corona-app

PURMEREND – Purmerender Gert-Jan Hollander heeft fans en vijanden aangesproken over de CoronaMelder app. Hij helpt peers met ‘digitaal verkeer’, zoals hij het noemt. Hij krijgt de gekste vragen over de nieuwe app. “Sommige mensen denken dat het toestel met de app ziet of je corona hebt.”

– NH Nieuws / Mark Arents

Normaal gesproken is de 76-jarige Purmerender elke dinsdag te vinden op Samen meer in Landsmeer, om daar ouderen te helpen met computer- en smartphonegebruik. Vanwege de huidige lockdown hebben ze deze tijdelijk opgeschort. “We moeten sociale contacten vermijden, ook daar”, zei Hollander.

Vanaf de eerste aankondigingen over de app wilde hij de doelgroep die hij helpt informeren over de ontwikkelingen. “Bekijk het eens en als je vragen hebt, horen we het graag”, was zijn eerste e-mail in april.

Beperking van oude smartphones

Pas in oktober kon de app daadwerkelijk door iedereen gedownload worden, dus volgde een uitgebreide uitleg door Gert-Jan. “Ik moest wel opmerken dat er een beperking was. Mensen met een iets ouder apparaat kunnen de app niet gebruiken”, zegt Hollander.

Vraagt ​​u zich af welke telefoons de CoronaMelder-app niet kunnen downloaden. Bekijk de video hieronder. Tekst gaat verder onder video.

Gert-Jan over smartphones die niet geschikt zijn voor de CoronaMelder-app – NH Nieuws

Gelukkig ziet hij onder de doelgroep die Hollander bedient ook weinig apparaten die echt te oud zijn. “Je kunt zien dat de generatie die nu overschakelt van een echt oude telefoon naar een smartphone, iets goeds koopt. We helpen ze soms bij die keuze.” Een groter probleem, zegt hij, zijn de vraagtekens rond privacy. “Hoe werkt die app precies? En kunnen ze mijn locatie echt niet zien? Dat is iets dat met vragen komt.”

READ  Wil je een regenboog achtervolgen? Het is net zo eenvoudig als het downloaden van een nieuwe app

Bekijk hieronder de vele misverstanden die Gert-Jan ziet. Tekst gaat verder onder video.

Gert-Jan over vragen die hij krijgt over de corona-app – NH Nieuws

Hollander is duidelijk over het nut van de app. “Ik ben zelf niet sceptisch, ik heb het meteen gedownload en denk dat ze de privacy goed waarborgen, maar het is geen wondermiddel. Uiteindelijk denk ik dat voldoende testen essentieel is en dat de app het testbeleid kan helpen verbeteren.”

CoronaMelder-app in cijfers

Volgens onderzoeksbureau GfK is de CoronaMelder-app tot nu toe door bijna 3,7 miljoen mensen gedownload. De app is sinds 10 oktober door iedereen in Nederland te downloaden, maar tot nu toe hebben 50-plussers dit gedaan. 30 procent van de gebruikers is tussen de 50 en 65 jaar oud. Het is niet bekend of het aantal gebruikers gelijk is. U kunt de app ook downloaden en vervolgens deactiveren.

💬 Niets missen van Zaanstreek-Waterland?

Heb je een taalfout ontdekt? Laat het ons weten via [email protected]

More from Madison Garrett
iOS 15.2 is uit: Download het!
Apple heeft vandaag iOS 15.2 voor de iPhone uitgebracht. iPadOS 15.2 is...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *