Quell haalt $ 3 miljoen op om thuisfitness in een spel te veranderen – TechCrunch

Willen mensen dat hun fitheid thuis in de vorm van een videogame komt? Het ongelooflijke populariteit van games zoals Ring Fit Adventure suggereert ja.

Startup in Londen Onderdrukken denkt dat dit nog maar het begin is voor dit genre, en ze hebben een seed-ronde van $ 3 miljoen opgehaald om het te bewijzen.

De kern van Quell’s gameplay is de “Gauntlet” – een soort harnas dat de speler aantrekt om de spellen van Quell te besturen. Terwijl spelers hun weg door de wereld slaan en ontwijken, meten de ingebouwde sensoren van Gauntlet zaken als stootsnelheid en nauwkeurigheid, terwijl aanpasbare weerstandsbanden het uitdagend houden.

We schreven hier aanvankelijk in augustus over Quell en noemden het een van onze beste startups van de Y Combinator S20 Demo Day.

Investeerders in deze ronde zijn onder meer Twitch-medeoprichters Kevin Lin en Emmett Shear, AngelList-oprichter Naval Ravikant, WikiHow-oprichter Josh Hannah, TenCent, Khosla Ventures, Heartcore, Social Impact Capital en JamJar Investments. Doug Stidolph, medeoprichter van Quell, vertelt me ​​dat ze aanvankelijk $ 10 miljoen aan het ophalen waren; tegen de tijd dat ze de laatste investeerders in deze ronde hadden gesloten, was de waardering gestegen tot $ 15 miljoen. Het bedrijf sloot onlangs ook een Kickstarter-campagne, waar het £ 501.341 (ongeveer $ 670k USD) ophaalde van bijna 3.000 geldschieters. Met de aanhoudende pandemie die het enger en riskanter maakt om naar de sportschool te gaan (als je staat / provincie het zelfs toelaat), zullen de belangstelling voor en de vraag naar opties voor thuisfitness alleen maar toenemen.

Afbeeldingscredits: Onderdrukken

De hardware en games van Quell worden in eerste instantie gebouwd om te werken met pc, Mac en mobiele apparaten. Dat betekent in het begin geen console-ondersteuning – een spelbreker, aangezien een grote oude tv het ideale scherm lijkt voor games als deze, en consoles zijn waarschijnlijk de meest gebruiksvriendelijke manier om het daar te krijgen. Het is iets dat het bedrijf naar eigen zeggen op zijn roadmap heeft staan ​​om in de toekomst hopelijk aan te pakken, maar de extra kosten / complexiteit van het goedkeuringsproces van de consolehardware was bij de lancering iets te veel om op te lossen.

READ  Alles wat u wilde weten over Gen Z, maar niet durfde te vragen

Ondertussen bouwt Quell zijn eigen in-house gamestudio, waarbij mensen als Peter Cornelius (voorheen Lead Producer bij het ontwikkelaargerichte gamingtechnologiebedrijf Improbable) worden aangenomen als Game Production Director. Een van de belangrijkste doelen, vertelt Quell mede-oprichter Cameron Brookhouse, is om games te bouwen die de speler laten trainen terwijl ze toch diep meeslepend zijn; ze willen dat de gameplay intuïtief beweging aanmoedigt, in plaats van prompts op te werpen die iets zeggen als: “OK! Tijd voor jumping jacks! “

Het Quell-team vertelt me ​​dat ze verwachten dat hun eerste hardware tegen het einde van 2021 wordt geleverd. Ze werken momenteel aan het omzetten van hun prototypes in productie, om uit te zoeken hoe ze dingen kunnen doen zoals het gemakkelijker maken om de weerstand aan te passen of de Gauntlet van gebruiker naar gebruiker, en om het aantal verschillende oefeningen te vergroten die zijn sensoren kunnen detecteren en gamificeren.

Written By
More from Eda Greene

Volgend jaar komen er twee nieuwe Doctor Who-console- en mobiele games – SEENIT

BBC Studios heeft aangekondigd dat er volgend voorjaar twee nieuwe Doctor Who-games...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *