Radar covid app spanje nu pas in gebruik in madrid

covid-app

© 20Minutos

De app is maanden geleden gelanceerd door de Spaanse overheid om contacten te volgen van mensen die in contact zijn gekomen met coronapatiënten. Ook kunnen mensen via de app worden gewaarschuwd als er mogelijk contact is geweest met een besmette persoon. Dit alles om infecties zoveel mogelijk te onderdrukken.

Hoe werkt de Radar Covid-app?

De Radar Covid-app werkt via bluetooth, is gratis en anoniem. Als mensen positief zijn getest, krijgen ze van de gezondheidsdiensten een code die in de app kan worden ingevoerd. De app stuurt vervolgens een waarschuwing naar mensen die – mits ze de app ook hebben gedownload – mogelijk in contact zijn gekomen met iemand die positief heeft getest op Covid-19. Mensen met een iOS-besturingssysteem kunnen de app gebruiken hier downloaden. Mensen die Android gebruiken, klikken hier.

Radar Covid-app in Madrid

In het geval van Madrid wordt gewaarschuwd voor een vervolgonderzoek gevraagd contact op te nemen met het regionale patiëntenzorgcentrum. Van 11 september tot 4 oktober is een pilot uitgevoerd onder 16.000 mensen in Guadarrama in de regio Madrid om het systeem te testen. Na een positieve evaluatie werd besloten om de Radar Covid-app in heel Madrid uit te rollen.

Catalonië is de enige uitzondering in Spanje

Catalonië is momenteel de enige Spaanse regio die de app nog niet heeft geïntroduceerd. Begin juli werd daar een ander soort app geïntroduceerd om Covid-19-infecties op te sporen, genaamd ContacteCovid.cat. Het testen van de app begon op 3 juli, maar deze is nog niet geïmplementeerd in Catalonië.

READ  Wat is Amazon Prime Gaming?

Momenteel is de Radar Covid-app 5 miljoen keer gedownload. Hoewel dat klinkt als een hoog aantal, is het toch vrij laag aangezien Spanje meer dan 47 miljoen inwoners heeft.

More from Madison Garrett
Ontspannend puzzelspel Unpacking krijgt een zeer bevredigende eerste trailer
Ontwikkelaars Witch Beam heeft de eerste trailer uitgebracht voor het aankomende zen-puzzelspel...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *