Rahul Gandhi Keen om de deur open te houden voor Sachin Pilot: Congress Sources

Rahul Gandhi Keen om de deur open te houden voor Sachin Pilot: Congress Sources

Sachin Pilot zei dat er geruchten werden verspreid om hem te beschuldigen van de Gandhi’s.

New Delhi:

Rahul Gandhi is “enthousiast om de deuren open te houden voor Sachin Pilot”, vertelden bronnen in het Congres vandaag aan NDTV, uren nadat de rebellenleider verklaarde dat hij niet toetrad tot de BJP en er geruchten de ronde deden om hem “kwaad te doen aan de Gandhi’s”. De partij heeft ook de touwtjes in handen gehouden in Ashok Gehlot en hem gevraagd zijn verklaringen tegen zijn voormalige afgevaardigde af te zwakken, aldus de bronnen. De vermaning kwam echter veel nadat de heer Gehlot beweerde dat hij bewijs had van de handel in paarden van de heer Pilot met de BJP.

De heer Gandhi heeft nog geen direct contact gehad met de heer Pilot, hoewel hij het afgelopen weekend eenmaal via afgezanten met hem heeft gesproken, aldus bronnen bij het Congres. Priyanka Gandhi Vadra had driemaal de basis met hem aangeraakt.

Veel hangt nu af van meneer Piloot. Maar de partij – daagde de rebellenleider uit om te stoppen met verbroedering met de BJP en de gastvrijheid van een door BJP geregeerde staat op te geven – heeft geen indicatie over zijn volgende zet, aldus bronnen. Elke verhuizing naar een thuiskomst van de heer Pilot zal een afkoelingsperiode inhouden, zeiden bronnen eerder.

De congresactie was snel tegen de belangrijkste leider van Rajasthan, die het grootste deel van het weekend in Delhi kampeerde. Niet alleen werd hij ontdaan van posten in de partij en de regering, de partij leidde ook diskwalificatieprocedures in tegen de vergadering tegen hem en zijn loyalistische MLA’s.

READ  De Elden Ring Closed Grid Test had grote geheimen over de grenzen heen

Vandaag, na zijn verklaring dat hij niet toetreedt tot de BJP, daagde de partij de rebellenleider uit om te stoppen met verbroedering met de BJP en de gastvrijheid op te geven van een door de BJP geregeerde staat.

“We willen Piloot vertellen dat als je niet naar de BJP wilt gaan, je de gastvrijheid van Haryana niet accepteert. Als je niet naar de BJP wilt gaan, stop dan met praten met een BJP-leider of -lid,” senior leider Zei Randeep Surjewala.

‘S Avonds beschuldigde Ashok Gehlot de heer Pilot van betrokkenheid bij de BJP-paardenhandel. De eerste minister, wiens regering tot de rand van de ondergang werd gedreven na de opstand van de heer Pilot, zei: “De voormalige PCC-chef was betrokken bij de betrekkingen met BJP. Ik heb bewijs van paardenhandel”.

“Er werd geld aangeboden. En wie gaf de verduidelijking dat er niets aan de hand was? Degenen die zelf deel uitmaakten van de samenzwering geven opheldering”, vertelde de heer Gehlot aan verslaggevers, waarbij hij een cijfer van Rs 20 noemde.

Een snelle reality check volgde van Team Pilot. Twee MLA’s die op verzoek van de heer Gehlot overstapten van Mayawati’s Bahujan Samaj-partij naar het congres, vroegen zich af hoeveel geld ze hadden gekregen.

Nu het rebellenploeg er aanzienlijk verzwakt uitzag, zei het team van de heer Gehlot dat de regering veilig is omdat hij de steun heeft van 106 MLA’s, een stijging ten opzichte van gisteren, toen het congres nauwelijks halverwege leek te zijn in de 200 leden tellende vergadering.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *