Aangezien de gevallen van coronavirus toenemen, wil de oppositie in Bengalen dat Mamata Banerjee het gezondheidsportfolio laat vallen

Aangezien de gevallen van coronavirus toenemen, wil de oppositie in Bengalen dat Mamata Banerjee het gezondheidsportfolio laat vallen

De laatste keer dat Bengalen in nieuwe zaken de grens van 1.500 overschreed, was op 12 juni.

Kolkata:

In de ergste piek in nieuwe gevallen meldde West-Bengalen 1.589 nieuwe gevallen in de afgelopen 24 uur en, met 20 sterfgevallen in die periode, overschreed het 1.000 mark in het aantal levens dat de pandemie in de staat heeft geëist.

De piek kwam op een dag waarop Chief Minister Mamata Banerjee experts citeerde en zei dat de cijfers de komende twee maanden een hoogtepunt konden bereiken en een ereteken instelden voor staatsmedewerkers die hun leven verloren in de Covid-strijd. Tot nu toe zijn 12 overheidsmedewerkers omgekomen tijdens hun werk.

De laatste keer dat Bengalen in nieuwe zaken de grens van 1.500 overschreed, was op 12 juni. Er werden die dag 1.560 zaken gemeld, daarna een lichte daling tot 1.390 gisteren en terug naar 1.589 vandaag. Op 1 juli was het aantal nieuwe zaken 611.

Het enige aantal dat afneemt, is de afvoersnelheid. Op 1 juli bedroeg het lozingspercentage 65,35 procent. Dat is vandaag gedaald tot 60,09 procent. Het positiviteitspercentage op 1 juli was 3,85 procent. Vandaag is het 5,30 procent.

Niet alleen cijfers, zorgwekkend zijn de incidenten van patiënten die voor opname naar meerdere ziekenhuizen moeten, meldingen van overlijden van mensen tijdens het wachten op opname, een tekort aan bedden in ziekenhuizen.

De oppositie Links en het Congres kunnen donderdag buiten de staatsvergadering in Dharna zitten om te protesteren tegen wanbeheer van de Covid-crisis. CPM-leider Sujan Chakraborty zei dat het tijd was voor Mamata Banerjee om een ​​fulltime minister van Volksgezondheid aan te stellen. Mevrouw Banerjee heeft de gezondheidsportefeuille naast enkele andere.

READ  Weber State softbal wint twee wedstrijden in Cal Baptist-toernooi | Nieuws, sport, banen

“Mensen met angst … Ze zijn bang voor het coronavirus, maar meer voor het wanbeheer. Ze vragen zich af of ze de infectie oplopen, zullen ze een test kunnen doen, opgenomen kunnen worden in het ziekenhuis? Ze weten het niet zeker. De chef “De minister doet wat ze wil. Het wordt tijd dat West-Bengalen een fulltime minister van volksgezondheid heeft en mensen wordt verteld wat ze moeten doen voor een test”, aldus Chakraborty.

Dilip Ghosh van BJP bespotte de aankondiging van de eerste minister van een vergoeding van Rs 10 lakh voor staatsmedewerkers die tijdens de dienst hun leven verloren aan COVID-19. ‘Hoe zal ze een vergoeding betalen voor mensen die zijn overleden maar waarvan het lichaam is verdwenen’, vroeg meneer Ghosh.

“Doe onnodig geen politiek omwille van het. Doe geen vuile politiek. Dit is niet het moment voor vuile politiek”, zei Banerjee vandaag. Ze was ook kritisch over de media en zei: ‘Sommige mensen zitten gewoon eindeloos te praten, waarom geen bed, waarom geen test, mensen sterven. Waarom overal negatief? Geen enkele andere staat heeft het. Alleen omdat we veel democratie hebben, dit Je moet begrijpen. Iedereen moet waakzaam zijn en zijn plicht doen. We geven geen media-adviezen of sluiten poorten af ​​… maar veroorzaken geen paniek “, zei ze.

De eerste minister zei: ‘We zullen enkele telefoonnummers delen waar mensen kunnen uitzoeken waar ze kunnen testen, waar ze terecht kunnen voor toelating. Iedereen zal moeten helpen. Dit is niet alleen de baan van de overheid of de verpleegster of doktersoorlog. Iedereen moet vechten. ”

READ  Cowboys plannen horloge: de zaak van Christian McCaffrey bij Panthers-wedstrijd in twijfel na donderdagavond

“Deskundigen zeggen dat het over twee maanden een hoogtepunt zal bereiken. Het aantal neemt overal toe. Kolkata is erg overbelast. Uttar Pradesh is een grote staat, dan Bengalen. Ook Maharashtra. Andhra is verdeeld. Bengalen is een grote staat. We willen samenwerking van allemaal, ‘voegde ze eraan toe.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *