Rapport: de CEO van Epic Games is nu de rijkste persoon van North Carolina, na Jim Goodnight te hebben overtroffen

Carrie – North Carolina heeft de rijkste nieuwkomer – Tim Sweeney, CEO en oprichter van Epic Games. Oude baas Jim Goodnight heeft hem ingehaald. Dus hij zegt Nieuwe nummers van Forbes, Die de rijkste mensen ter wereld volgt.

Het nettovermogen van Sweeney steeg deze week tot $ 7,4 miljard nadat Epic een investering van $ 1 miljard in nieuw kapitaal had veiliggesteld. Ongeveer $ 200 miljoen daarvan kwam van Sony. Voordat het geld werd opgehaald, werd het fortuin van Sweeney naar verluidt $ 4,7 miljard bedragen.

Op 7 april schatte Forbes Goodnight-nettowaarde van $ 6,5 miljard

De investering verhoogde de waarde van Epic tot $ 28,7 miljard, volgens het particuliere bedrijf. Epic is de uitgever van het wereldberoemde Fortnite-spel en is een ontwikkelaar van de allernieuwste videogames en computergraphics. Het bedrijf heeft nu driemaal meer dan $ 1 miljard aan kapitaal opgehaald.

Epic vertelde Forbes dat Sweeney de controlerende aandeelhouder van het bedrijf blijft.

Forbes schat het belang van zijn bedrijf op 28% van het eigen vermogen.

Epic is wereldwijd betrokken bij rechtszaken en juridische klachten tegen Apple en Google over antitrustkwesties met betrekking tot de verkoop van Fortnite via de app-winkels van de techgigant.

Gelukkig sterk in opkomst, breidt Jim Goodnight zijn voorsprong uit op Tim Sweeney als de rijkste persoon in North Carolina

READ  De beste Cyber ​​Monday iPhone-deals van 2020
Written By
More from Lesley Curry

Deze 037 Lancia Rally brengt een uiterlijk als geen enkele andere veiling

afbeelding​ RM Sotheby’s / Dirk De Jagger De Lancia Rally 037 is...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *