Red Dead Redemption draait nu op 60 fps op PS5 en Xbox Series

Red Dead Redemption draait nu op 60 fps op PS5 en Xbox Series

Rockstar heeft deze week stilletjes zijn Red Dead Redemption-poort gepatcht om 60 frames per seconde voor de Switch toe te voegen aan de game op PlayStation 5 via achterwaartse compatibiliteit. Nu is de open-wereld Western-game van Rockstar uit 2010 voor het eerst officieel speelbaar met 60 frames per seconde. Maar spelers op andere platforms vroegen zich af: wanneer zijn wij aan de beurt?

Momenteel blijft de PlayStation 4- en Nintendo Switch-poort van Red Dead Redemption op die platforms op 30 fps. Xbox-bezitters hebben echter nooit een poort gekregen.

Rockstar slaagde er niet in Red Dead Redemption over te zetten naar Xbox, wat duidt op achterwaartse compatibiliteit met de originele Xbox 360. Hoewel deze versie op de Xbox Series met een resolutie van 4K draait

Sommige Xbox-bezitters vragen zich nu af of Microsoft de schijnbaar verlaten FPS Boost-functie zal gebruiken om Red Dead Redemption naar 60 fps te brengen, maar dat lijkt onwaarschijnlijk. Zal Rockstar een Xbox One-port van Red Dead Redemption uitbrengen? Ook dit lijkt twee maanden na de lancering van de PS4 en Nintendo Switch in augustus onwaarschijnlijk. En omdat er geen Xbox One-versie in het verschiet ligt, is het niet mogelijk om 60 fps te patchen.

“Waar zijn we gevestigd, Rockstar?” vroeg Redditor SidFarkus47. “Als dat niet mogelijk is vanuit 360, waar is dan onze haven?”

“Verdomme, dit is eigenlijk slecht,” voegde ninereins48 eraan toe. “Hopelijk krijgt de 360-versie een FPS-boost, en als ze dat niet kunnen, moeten ze echt de poort vrijmaken voor Xbox-consoles. Ik zou deze game alleen al voor 60 FPS graag opnieuw kopen.”

READ  Xbox Games Studios organiseert een speciaal evenement voor voormalige medewerkers van Volition

Nu lijkt het erop dat sommige fans zich in hun lot hebben neergelegd. “Wat de Xbox betreft, ik betwijfel of deze komt”, zei Redditor Sanctine. “Tenzij we een zeer late toevoeging van FPS Boost krijgen. Er zijn vreemdere dingen gebeurd, denk ik.”

Xbox-fansite Puur Xbox Hij merkte ook op dat “we ons nu een beetje verwaarloosd voelen.” Voor wat het waard is: IGN vroeg Rockstar om commentaar.

Denk aan computergamers. Rockstar heeft Red Dead Redemption nooit op pc uitgebracht en er zijn geen tekenen dat het van gedachten zal veranderen.

Ondertussen wachten Red Dead Redemption 2-fans reikhalzend uit naar nieuws over een mogelijke next-gen update, nadat een groot Xbox-lek vorige maand suggereerde dat deze eerder in de maak was. Nu Grand Theft Auto 6 voor de deur staat, lijkt de focus van Rockstar te verschuiven van de Red Dead-serie, ondanks de aanhoudende populariteit ervan.

Wesley is de Britse nieuwsredacteur van IGN. Je kunt hem vinden op Twitter op @wyp100. U kunt contact opnemen met Wesley via [email protected] of vertrouwelijk via [email protected].

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *