Resident Evil 3 verwijdert stilletjes Denuvo-anti-tamper-software

Zichzelf aan de lange lijst toevoegen, Resident Evil 3 heeft Denuvo DRM laten vallen. De horrorspel heeft niet langer een beperking op het aantal pc’s dat het via een account kan activeren.

De wijziging is niet officieel aangekondigd door ontwikkelaar Capcom, maar komt eerder van de SteamDB wijzigingslogboek. De laatste update, van 1 oktober, luidt “Verwijderde DRM van derden – Denuvo Anti-tamper, 5 verschillende pc’s binnen een dag machine-activeringslimiet”. Het is onduidelijk welke eventuele specifieke problemen deze zet veroorzaakten, maar gezien de manieren waarop Denuvo de prestaties verstoort, is het niet onwaarschijnlijk dat een zeer opvallende spelveranderende eigenaardigheid het onhoudbaar maakte.

Resident Evil 3 heeft de software minder dan een jaar later laten vallen Resident Evil 2 deed het, wat volgde Resident Evil 7 het pakket los snijden, en de Overlevingsspellen maken deel uit van een groeiende lijst met enkele van de beste games die er zijn. Prooi, Doom Eternal, en Devil May Cry 5 ook dit jaar van de hand gedaan, en Batman: Arkham Knight, De schommeling 2, en Hitman 2 heeft vorig jaar de DRM-add-on verwijderd. Geen woord over of Borderlands 3 gaat volgen, maar het is waarschijnlijk een kwestie van tijd.

Het is bijna net zo gebruikelijk dat triple-A-games Denuvo’s DRM- of anti-cheat-beperkingen toepassen als dat ze afhaken. In 2018 claimde Denuvo één game meer dan $ 20 miljoen verloren door het niet te gebruiken, iets dat ongetwijfeld leidinggevenden verleidt die de meeste winst uit een bepaald project willen persen, of het nu gaat om een ​​reactie van de gemeenschap of niet.

Volgend jaar hebben we twee nieuwe hoofdstukken in de Resident Evil-franchise – Resident Evil: Infinite Darkness, een CG-serie die naar Netflix komt, en Resident Evil Village, het volgende hoofdspel. We vermoeden dat Denuvo meer kans heeft op de een dan op de ander, maar je weet maar nooit.

READ  Een No Man's Sky-speler heeft twee planeten gevonden die tegen elkaar zijn geslagen

Written By
More from Max Mcgee

Pourakarmika Suvidha-hutten die 10 keer de kosten hebben verworven, schokken de burgers; BBMP op de rand van een andere zwendel

Twitter Een week geleden stond het Suvidha-cabinesinitiatief van BBMP voor sanitairwerkers onder...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *