RetroArch wil je dit jaar de echte Nintendo 64-cartridges op pc-emulators laten spelen

Er zijn al een handvol apparaten die je oude spelcassettes kunnen lezen, de inhoud op een computer kunnen dumpen en waarmee je kunt genieten van eenvoudige en legale simulaties van je eigen verzameling. Maar de mensen van RetroArch zijn boos dat deze apparaten vaak te duur, niet op voorraad of anderszins moeilijk te vinden zijn – en daarom bouwen ze hun eigen oplossing.

Het Open Hardware Project werd bijna een jaar geleden onthuld als een voorgestelde doe-het-zelf-standaard voor een USB-apparaat dat je cartridges rechtstreeks in de RetroArch integreert. op een nieuwe manier BlogpostDe ontwikkelaars zeggen: “We staan ​​tot op de dag van vandaag achter dat doel, maar we waren van mening dat de doe-het-zelfmarkt alleen de zaak niet significant zou helpen om simulatie in de mainstream te brengen.”

Dus RetroArch werkt samen met “een hardwarefabrikant voor een commerciële versie – waardoor randapparatuur voor iedereen toegankelijk is – terwijl een vrije en open weg naar DIY wordt behouden.” De ontwikkelaars hopen dit apparaat halverwege het jaar in productie te nemen, met een volledige release die eind 2022 zal volgen, hoewel ze erkennen dat er momenteel enkele grote problemen zijn met de wereldwijde logistiek.

Het apparaat bevindt zich nog in de ontwerpfase, maar de ontwikkelaars hopen op een eerste release die Nintendo 64-cartridges zal ondersteunen, met extra modules voor extra cartridge-types. een enquête Potentiële kopers vragen prijspunten van $ 20 tot $ 100. U hoeft dit niet per se op te vatten als een tastbare indicatie van de kosten van een apparaat, maar deze enquête is een manier om ontwikkelaars te laten weten wat u van prijsstelling vindt.

READ  Beste VR-gametrailers die we hebben gezien op E3

Written By
More from Max Mcgee
Angela Merkel weet hoe ze een dolk moet inbrengen – Ondertussen in Amerika
Trump, evenals de Braziliaanse Jair Bolsonaro en de Russische Vladimir Poetin, moeten...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *