Roblox, een enorm tween-gamingplatform, wordt openbaar

Het bedrijf rapporteerde een omzet van $ 589 miljoen en een operationele cashflow van $ 345 miljoen voor de negen maanden eindigend in september. Het is nog niet winstgevend en rapporteert een nettoverlies van $ 203,2 miljoen in de negen maanden eindigend in september, volgens de IPO-indiening.

Als je nog nooit van Roblox hebt gehoord, kan dat zijn omdat je geen tween of ouder bent. Het hele platform bestaat uit door gebruikers gegenereerde spellen, waarvan er vele zijn gemaakt door kinderen en tieners die via het platform miljoenen dollars hebben verdiend. Volgens het bedrijf speelt ongeveer 75% van de Amerikaanse kinderen van 9 tot 12 jaar Roblox regelmatig met vrienden.

Tijdens de pandemie zijn kinderen massaal naar Roblox gekomen om virtuele verjaardagsfeestjes en andere in-game-evenementen te geven die niet langer veilig waren om persoonlijk te houden. In juli brachten gamers 3 miljard uur door met het spelen van Roblox, twee keer zoveel tijd als in februari.

Gemiddeld loggen 36,2 miljoen gebruikers elke dag in op het platform om met vrienden te spelen. Van die gebruikers is 29% tussen de 9 en 12 jaar oud en 25% is volgens de aanvraag jonger dan 9 jaar.

Roblox is ook big business. In oktober bereikte het $ 2 miljard aan lifetime-inkomsten alleen van mobiele spelers, volgens Sensor Tower, dat mobiele apps bijhoudt.

Maar Roblox moet nog steeds manieren vinden om winst te maken, na het rapporteren van een geschiedenis van nettoverliezen in de indiening, waaronder $ 97,2 miljoen in 2018 en $ 86 miljoen in 2019.

Spelontwikkelaars, vaak jonge volwassenen, verdienden $ 209,2 miljoen voor de negen maanden die eindigden in september, 190% meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Roblox meldde dat als onderdeel van zijn uitgaven.

READ  Hoe de Xvideostudio.video Editor-app gratis te downloaden op Android/Pc/IOS 2022 Advies

Het bedrijf onthulde dat slechts een klein deel van zijn klanten regelmatig geld uitgeeft aan de games en dat het geen exclusieve contracten heeft met de game-ontwikkelaars die Roblox gebruiken om hun games te maken.

Het waarschuwde in zijn indiening dat het in de toekomst misschien niet winstgevend kan worden, maar dat het meer gebruikers in rekening kan brengen voor zijn abonnementsservice, Roblox Premium, om de winst te vergroten.

Roblox zei ook dat zijn bedrijf afhankelijk is van het kunnen bieden van “een veilige online omgeving voor kinderen om te ervaren”. Roblox is in de krantenkoppen gekomen wanneer kinderen te veel geld uitgeven zonder toestemming van de ouders en wanneer roofdieren zich richten op kinderen die het platform gebruiken.
Roblox zei in een blogpost van augustus dat het een team van 1.600 moderatoren heeft die het platform controleren op ongepaste inhoud en veiligheidsbeoordelingen uitvoeren van alle afbeeldingen, audio- en videobestanden met behulp van mensen en machines.
Als internetbedrijf moet Roblox ook de aandacht van de gebruiker vasthouden, een gebied waar het veel concurrentie ondervindt. In zijn aanvraag vermeldde het technische giganten zoals appel (AAPL) en Tencent (TCEHY), entertainmentbedrijven zoals Disney (DIS) en Netflix (NFLX), sociale media zoals Facebook (FB) en Snapchat (SNAP) en spelcreatieplatform Unity als concurrenten.

Het is een topjaar geweest voor videogames. De pandemie heeft geleid tot een toename van de cashflow en verbeterd financiƫn voor Roblox en andere kansspelbedrijven. Unity ging in september naar de beurs voor $ 75 per aandeel en sloot donderdag op $ 116, een stijging van 55%. Unity rapporteerde vorige week echter een groter nettoverlies tijdens de eerste winst.

READ  TS Inter 2e jaar 2022 examens beginnen vandaag, Download Inter hal tickets op tsbie.cgg.gov.in en bekijk de instructies voor de examendag hier

Toch schreef Roblox dat de pandemie op lange termijn negatieve effecten op de inkomsten zou kunnen hebben als gebruikers bezuinigen op hun uitgaven als gevolg van wereldwijde economische problemen.

Een andere risicofactor: de joint venture van Roblox in China met een dochteronderneming van Tencent, die van plan is een gelokaliseerde versie van Roblox voor Chinese gebruikers te publiceren. Dat initiatief zou kunnen worden geschaad door de politiek van de VS en China, merkte Roblox op in zijn aanvraag.

Written By
More from Eda Greene
De nieuwe Autel Sky-app kan worden gedownload voor iOS en Android
De eerste zending van de nieuwe serie drones van Autel Robotics, de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *