Roblox-gameplatform heeft de muziekindustrie aangeklaagd

De organisatie vraagt ​​200 miljoen dollar (164 miljoen euro) en een belofte dat Roblox er alles aan zal doen om muziekpiraterij tegen te gaan. Onder de platenlabels die zich bij de rechtszaak aansluiten, bevinden zich bedrijven met de muziekrechten op onder meer Ed Sheeran, Imagine Dragons en The Rolling Stones.

Roblox is een gameplatform voor kinderen, waar gebruikers hun eigen games en ruimtes kunnen creëren. Er zijn standaard onderdelen om te downloaden, waaronder audio en muziek, maar gebruikers kunnen ook hun eigen bestanden aan de game toevoegen.

Het spel wordt elke dag door 36 miljoen mensen gespeeld. In totaal heeft Roblox ongeveer 200 miljoen gebruikers.

Roblox moedigt kinderen aan om copyright te schenden

Volgens de NMPA moedigt Roblox bewust kinderen aan om populaire muziek te uploaden, zonder te betalen voor de rechten, voor hun eigen financiële gewin. De organisatie noemt onder meer de verkoop van apparaten waarmee spelers in de game naar muziek kunnen luisteren en het feit dat Roblox geld vraagt ​​voor elke download.

Er wordt gezegd dat er al mensen zijn ingehuurd door Roblox om alle geüploade inhoud te beoordelen. Daarom is het volgens de NMPA makkelijk voor het platform om ook aandacht te besteden aan schendingen van muziekrechten.

Roblox: Wij zijn een kans om muziek te maken

“We tolereren geen enkele inbreuk op het auteursrecht”, schreef Roblox in een verklaring. uitspraak. “Daarom maken we nu al gebruik van filtertechnologie. We zijn zowel verrast als teleurgesteld over deze rechtszaak, waaruit blijkt dat” [de NMPA] Hij begrijpt ons platform niet.”

READ  Bioloog Math de Ponti neemt kijkers mee van regionale omroepen ...

Verder noemt het gamebedrijf de vele muziekevenementen die het de afgelopen jaren heeft georganiseerd in samenwerking met artiesten als Lil Nas X. “We denken dat Roblox grote kansen biedt voor de muziekindustrie.”

More from Madison Garrett

Zo zet je het schema van het EK 2021 in je agenda

Euro 2020 staat op ontploffen! Als je niets wilt missen, kun je...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *