Rockstar Games neemt het eerder verboden modding-team over – Ars Technica

Rockstar Games neemt het eerder verboden modding-team over – Ars Technica
In zoomen / Een artiest kennis laten maken met FiveM die gratis en duidelijk werkt als onderdeel van Rockstar na jarenlang door Rockstar te hebben beweerd dat het “piraterij mogelijk maakte”.

Oude lezers herinneren zich misschien het populaire Grand Theft Auto V mod FiveM komt uit een verhaal uit 2015 waarin Rockstar Games mod-ontwikkelaars verbood, bewerend dat hun werk “code bevat die is ontworpen om hacken te vergemakkelijken”. Acht jaar later slaat Rockstar een heel andere toon aan door aan te kondigen dat Cfx.re – het modding-team achter FiveM en vergelijkbare situatie Red Dead Redemption 2—is nu “officieel onderdeel van Rockstar Games.”

Zonder duidelijk gevoel voor ironie, Rockstar zei hij in een blogpost op vrijdag waarin hij de overname aankondigde Ze heeft met spanning gekeken hoe de creatieve gemeenschap van Rockstar nieuwe manieren heeft gevonden om de mogelijkheden uit te breiden Grand Theft Auto V En Red Dead Redemption 2met name door speciale rollenspelservers te creëren.”

Maar die verklaring negeert het schijnbare gebrek aan opwinding dat Rockstar toonde toen het de Rockstar Social Club-accounts van verschillende FiveM-moderators en anderen die betrokken waren bij het promoten van het project in 2015 blokkeerde. betrokken personen zijn duidelijk”, zei het bedrijf destijds. Bij de oprichting zijn hun accounts in de Social Club opgeschort.

Later in 2015 zou Rockstar zijn gebrek aan opwinding hebben getoond door privédetectives naar enkele huizen van gematigden te sturen met de eis dat ze hun activiteiten stopzetten.

goed kijken

Om dergelijke misverstanden in de toekomst te voorkomen, merkt Rockstar op dat het “onlangs ons beleid ten aanzien van mods heeft uitgebreid om officieel die van de creatieve rollenspelgemeenschap op te nemen.” dat beleidvanaf de update van juni, zegt dat Rockstar zijn “wettelijke handhaving” alleen zal richten op rollenspelservers die “[make] Nieuwe games, verhalen, missies of kaarten”of”[interfere] met onze officiële multiplayer- of onlineservices”, naast enkele andere beperkingen.

READ  Klay Thompson legt zijn geweldige pre-game-routine uit met videogames, pool

Hoewel FiveM zelf geen “crack” is GTA V-spel In de traditionele zin maakte de mod onofficiële en alternatieve online ervaringen mogelijk die zouden kunnen werken met gekraakte versies van het spel (in tegenstelling tot “officiële” versies). Grand Theft Auto onlineelk Vereist een legitieme kopie van het spel). Documentatie van FiveM Verzeker de spelers er ook van dat ze niet uitgesloten zullen worden van deelname GTA Online Gewoon om FiveM te gebruiken, dankzij hun gebruik van de Rockstar Online Services-validatiemethode die “niet detecteerbaar is door Rockstar”.

Ondanks langdurige vragen van Rockstar en anderen over de legaliteit van FiveM’s type alternatieve online gaming-ruimtes, zijn het model en zijn community door de jaren heen blijven functioneren en bloeien. Bereikt 250.000 gelijktijdige spelers op het serverplatform in 2021. Ontwikkelaars bij Cfx.re Hij zei in een andere forumaankondiging Deel uitmaken van Rockstar is “een enorme stap voorwaarts in de groei van onze gemeenschap” en die officiële Rockstar-ondersteuning zal hen helpen “ons platform te blijven verbeteren” zonder de dagelijkse activiteiten merkbaar te beïnvloeden.

Hoewel de reden voor de plotselinge wending van Rockstar in deze kwestie niet duidelijk is, is het leuk om te zien dat het bedrijf officieel de “informele” gameplay omarmt die steeds populairder is geworden in de gemeenschap.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *