Ryan Strome bloeit als Ducks beginnen aan een roadtrip van vier wedstrijden in Montreal – Orange County Record

Ryan Strome bloeit als Ducks beginnen aan een roadtrip van vier wedstrijden in Montreal – Orange County Record

Ducks forward Ryan Strome schiet voorbij Edmonton Oilers-centrum Derrick Ryan tijdens de eerste periode vrijdagavond in Honda Centre. Strome scoorde drie doelpunten in de afgelopen drie wedstrijden, waaronder twee op vrijdag, sinds hij samen met Leo Karlsson en Adam Henrique de top bereikte. (AP-foto/Alex Gallardo)

De Ducks krijgen mogelijk meer 'gejoel' dan 'twee plekken' als ze dinsdag het ijs betreden in Le Centre Belle om het op te nemen tegen de Montreal Canadiens en hun seizoensreeks af te ronden in een interconferentiewedstrijd.

De wedstrijd van dinsdag zal de eerste stop zijn op een trip van vier wedstrijden nadat de Ducks tegenover een ander Canadees team, de Edmonton Oilers, stonden in de thuiswedstrijd van vrijdag, die ze met 5-3 verloren, ondanks een voorsprong van drie afzonderlijke teams in een krachtmeting met de belangrijkste hockey spelers. een ploeg.

Tijdens de vorige ontmoeting van de Ducks met Montreal waren ze aan het jagen in plaats van achtervolgd te worden, en op 22 november produceerden ze bijna een van hun kenmerkende matchups in het vroege seizoen. Ze stonden met 2-0 en 3-1 achter in een wedstrijd die ze later gelijk speelden, maar verloren uiteindelijk van de late winnaar van Alex Newhook. Mason McTavish, die de wedstrijd tegen Edmonton miste met een bovenlichaamsblessure, scoorde twee van de doelpunten van de Ducks en assisteerde bij de derde in die affaire.

McTavish zou dinsdag weer in actie moeten komen en doelverdediger John Gibson, die zaterdag de derde periode miste met een onderlichaamsblessure, zou ook een optie moeten zijn. Verdediger Pavel Mintyukov (schouder) leek ook een veilige gok om een ​​stap terug te doen, nadat hij iets meer dan een maand actie had gemist.

READ  Hillary Clinton over de aanpak van coronavirus door Trump: 'Ik had het beter gedaan'

Mentyukovs collega-rookie en loterijkeuze Leo Karlsson voerde zijn eerste wedstrijd tegen Connor McDavid en de Oilers effectief uit. Zijn teamgenoten bleven ook bloeien op zijn vleugels, toen Adam Henrique zijn puntenreeks met zijn assists uitbreidde naar zeven wedstrijden (11 punten). Ryan Strome, wiens linie vóór rust moeite had met de Dallas Stars, heeft drie doelpunten gescoord in drie wedstrijden sinds hij naar de toplijn is gestegen, waaronder twee doelpunten tegen Edmonton.

“Ryan heeft een hoog hockey-IQ. Hij is een geweldig persoon en ook een teamgenoot”, zegt Ducks-coach Greg Cronin, die eerder assistent was bij de New Yorkers tijdens Strome's tijd op Long Island. “Spelen met Leo en Adam was goed voor hem omdat zij “Ze kunnen zijn IQ evenaren.”

Een van Strome's doelpunten kwam op het powerplay in de zesde multi-goalpoging van de Ducks met het manvoordeel dit seizoen. Ze hebben vier van de voorgaande vijf shows gewonnen. Dit betekent dat ze maar één gelijk doel hebben, waarbij Cronin nog steeds op zoek is naar meer schietmentaliteit bij zijn groep, waaronder Strome.

“Hij moet blijven werken aan het behouden van balbezit in de aanvalszone en het besturen van de puck, maar ook aan aanvallen in het ijs en een schutter worden”, zei Cronin via sms.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *