Samsung Galaxy Note 20 krijgt Android 11-update in Nederland

Samsung startte net voor het einde van het jaar met de uitrol van Android 11 voor de Samsung Galaxy Note 20 (Ultra). De software biedt allerlei nieuwe mogelijkheden en brengt ook de One UI 3.0 shell met zich mee.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Note 20 krijgt Android 11

Samsung is begonnen met de Nederlandse uitrol van Android 11 voor de Samsung Note 20 en Note 20 Ultra. De nieuwe software gaat vergezeld van One UI 3.0, de eigen schil van Samsung over Android. De software wordt vooralsnog alleen aangeboden via de eigen SmartSwitch-software, die werkt via de computer.

Downloaden op het toestel zelf is in Nederland nog niet mogelijk. Ten slotte gaat het vooralsnog om zogenaamd gebrandmerkt Vodafone- en T-Mobile-apparaten. Dit zijn smartphones die zijn voorzien van enkele apps en diensten van de provider zelf. Wanneer de update via het apparaat zelf te downloaden is, ontvang je hiervan een notificatie.

Wil je niet wachten en toch controleren of de update direct naar je Note 20 (Ultra) kan worden gedownload? Duik vervolgens het instellingenmenu in en kijk onder het tabblad Software of Android 11 al klaar is voor je Note 20.

Maak van tevoren altijd een goede back-up van je smartphone. Als er iets misgaat tijdens de update, hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Sluit tijdens de update altijd je toestel aan op de oplader en download het installatiebestand via wifi (indien mogelijk), anders kom je snel door je databundel heen.

Wat is er nieuw in One UI 3.0

De nieuwe One UI 3.0-shell is dan ook gebaseerd op Android 11 en speelt onder meer het design een grote rol. Zo worden diverse applicaties voorzien van een noodzakelijke opfrisbeurt. Ook heeft de camera-app verschillende nieuwe features gekregen en is Bixby ook wat slimmer geworden. Dat is de eigen digitale assistent van de fabrikant, die concurreert met Google Assistant.

READ  Meer dan 200 Ultra HD-films downloaden in één seconde? We zijn een stap dichterbij!

Wilt u meer weten over de nieuwe software en de mogelijkheden die deze biedt?
Lees onze recensie van Android 11 of bekijk de onderstaande video. Dit komt omdat we dieper ingaan op verschillende nieuwe functies.

Heb je de Android 11-update al op je Samsung Note 20 geïnstalleerd? Wat valt je op en wat vind je ervan? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel!

Het laatste nieuws over Samsung:

More from Madison Garrett

5 dingen om te vragen over de slimme luidspreker

De nieuwe Nest Audio is de vlaggenschip slimme luidspreker van Google Home,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *