Samsung Galaxy S22 trapt in april af met een grote update met nieuwe features

Samsung Galaxy S22 trapt in april af met een grote update met nieuwe features

Na de Galaxy S23 is nu ook de Galaxy S22-serie aan zijn update van april begonnen. Het bevat een enormefoto tondeuseVan S23 tot S22. Maar: niet iedereen kan het installeren. Addendum van 10 april: Nu lijkt het erop dat de update voor iedereen beschikbaar is.

Galaxy S22 april 2023-update

Galaxy S22 Series april-update komt op zijn plaats en begint. Early adopters kunnen het al installeren, maar velen zullen nog even moeten afwachten. Hoe dan ook, het is geen kleine update, dus neem zo snel mogelijk de tijd.

Een update van ongeveer 1,5 GB voor firmwareversie S90xBXXU4CWCG is nu beschikbaar op veel apparaten. Dit is een pakket voor een update die geen nieuwe versie van Android of One UI bevat. In de changelog worden dan ook diverse verbeterpunten genoemd.

De eerste is – natuurlijk – de beveiligingspatch van april. Hierin staan ​​zo’n 51 verbeteringen aan het Android-besturingssysteem. Van de 23 fixes die Samsung voor zichzelf toevoegt, zijn er drie expliciet bedoeld voor de beveiliging van de Exynos-chipset. Sterker nog, hij is ook te vinden op de Galaxy S22-serie. Met dit gezegd, blijft Samsung werken aan het dichten van het Exynos-modemlek dat een paar weken geleden opdook. Het is echter nog niet duidelijk of deze kwetsbaarheid nu volledig is gedicht. We gingen daar eerder deze week dieper op in, in onze beschrijving van de Update van april.

Nieuwe functie: foto schaar

Verder vermeldt de changelog voor de update ook verbeteringen in camera En Galerij missie. Na installatie kun je op de Galaxy S22 ook gebruik maken van een functie die tot nu toe alleen op de S23 beschikbaar was: foto schaar. We konden geen exacte Nederlandse naam voor deze functie vinden – zelfs niet op de S23.

READ  Fortnite is terug op iPhone en iPad (hier is hoe)

Hoe het ook zij: krijgen Galerij naar een afbeelding of afbeelding die een object of persoon laat zien. Plaats je vinger even op een voorwerp of persoon en laat de telefoon zijn werk doen. Na een paar seconden is alleen dat object of die persoon geselecteerd en klaar om apart te worden gekopieerd of opgeslagen. Objecten die op deze manier zijn geknipt, bevinden zich in de map Bijgesneden afbeeldingen.

Meer nieuwe camerafuncties, die we ook in de Galaxy S22-serie verwachten – zoals Astro positie erin Hyper Cameramodus, camera-ondersteuning aan de voorkant RAW-expert Deze update is nog niet geïnstalleerd. Ben je andere nieuwe of verbeterde widgets tegengekomen op de Galaxy S22, S22+ of Galaxy S22 Ultra? Laat het ons hieronder weten!

installatie en beschikbaarheid

Houd er rekening mee dat zo’n grote update meer tijd nodig heeft voordat alles weer geoptimaliseerd is. Concreet: het stroomverbruik na installatie kan wat hoger zijn dan je gewend bent. Als alles goed gaat, wordt dit na enkele uren of dagen weer normaal.

In principe is de update van april nu per direct beschikbaar op de Galaxy S22, S22+ en S22 Ultra. Dat wil zeggen, de nieuwe firmware staat op de Samsung-servers, evenals de software Officiële changelog al verkrijgbaar. En hoewel we links en rechts mensen zien die er echt in kunnen komen, lijkt dat voor de meesten van hen nog niet het geval te zijn. We gaan er echter van uit dat de meeste mensen het in de komende uren of dagen kunnen downloaden. Addendum van 10 april: Ja, nu is de update overal beschikbaar in Nederland, België en de rest van Europa.

U kunt wachten tot u de automatische melding ontvangt. Maar u kunt de beschikbaarheid altijd handmatig controleren via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij de nieuwe update al ontvangen op je Galaxy S22, S22+ of Ultra?

READ  Februari-update voor Samsung Galaxy A52s, S20 FE 5G

(Bedankt Kern!)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *