Waarom is updaten naar macOS 11.3 zo belangrijk?

MacOS 11.3 (Big Sur) is beschikbaar en bevat naast nieuwe functies ook een zeer belangrijke oplossing voor een groot beveiligingsprobleem. Ontdek snel waarom updaten naar macOS 11.3 belangrijk is.

Lees verder na de aankondiging.

Waarom wordt macOS 11.3 zo snel bijgewerkt?

De nieuwste macOS-update is nu beschikbaar om te downloaden. Als je het al hebt gedownload en geïnstalleerd, ben je veilig. Heb je dat nog niet gedaan? Dan raden we je aan dit zo snel mogelijk te doen.

macOS 11.3 is niet alleen een update met wat extra functionaliteit. Deze update is enigszins onzichtbaar voor de gemiddelde gebruiker, aangezien het een zeer ernstige kwetsbaarheid oplost.

Deze kwetsbaarheid is afgelopen maart eigenlijk ontdekt door beveiligingsonderzoeker Cedric Owens en het omvat het omzeilen van alle Apple-beveiligingen. Malware van een schadelijk document of website kan worden geïnstalleerd op elke Mac waarop deze update nog niet is geïnstalleerd.

Deze kwetsbaarheid wordt al actief uitgebuit door hackers. In de meeste gevallen betreft het een programma om te downloaden. Als de gebruiker het installeert, verspreidt malware zich naar de computer. Deze malware vermijdt volledig de bescherming van Apple tegen malware.

“Dit is waarschijnlijk de ergste of meest schadelijke bug die dagelijkse macOS-gebruikers treft”, zegt onderzoeker Patrick Wardle. Ondeugd.

Meer updates

MacOS 11.3 is sinds maandagavond beschikbaar om te downloaden en is ongeveer 6 GB groot. Naast deze belangrijke bescherming introduceert macOS 11.3 ook ondersteuning voor onder meer de nieuwe AirTag.

Daarnaast kun je nu ook iOS 14.5 downloaden, waarmee je Face ID met een mondmasker kunt gebruiken als je een Apple Watch draagt. Voor deze Apple Watch is ook een nieuwe update beschikbaar.

READ  Diablo 2: De Open Beta is nu tot leven gebracht

More from Madison Garrett

Cardinals vs.Cubs – Speloverzicht – 13 juni 2021

Chicago — – Zack Davis Een tweetaktbal gooien in de zevende inning...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *