Samsung Galaxy Watch update: zo doe je dat

Samsung Galaxy Watch update: zo doe je dat

Heb je een Samsung Galaxy Watch en wil je controleren of je de nieuwste software gebruikt? Dit is hoe updates worden gedownload en geïnstalleerd.

Lees verder na de aankondiging.

Zo update je je Samsung Galaxy Watch

Niet alleen je smartphone krijgt updates, ook je smartwatch wordt regelmatig geüpdatet. Het is belangrijk om uw horloge up-to-date te houden, zodat u geen nieuwe functies mist en beschermd blijft tegen inbreuken op de beveiliging. Bovendien lossen de updates vervelende bugs en andere problemen op.

Redenen genoeg om regelmatig te kijken of er updates zijn. Als je een Samsung Galaxy Watch hebt, zijn er twee manieren om dit te doen. Je kunt updates downloaden en installeren via een app op je telefoon, maar ook op het horloge zelf. Voor beide richtingen hebben we een stappenplan opgesteld.

Met de Galaxy Wearable-app:

  1. Open de Galaxy Wearable-app op de smartphone die is verbonden met de Galaxy Watch;
  2. kies Horloge-instellingen en veeg naar beneden;
  3. Klik op “Update de horlogesoftware”;
  4. Als je nu op Downloaden en installeren klikt, wordt er gekeken of er nieuwe updates beschikbaar zijn voor je Samsung horloge.

Als Samsung een update voor je smartwatch uitbrengt, verschijnt deze automatisch en kun je deze downloaden en installeren. Het updateproces kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van de update. Het duurt meestal ongeveer tien minuten voordat uw horloge de nieuwste software heeft gedownload.

Updaten op je horloge:

  1. Open Instellingen op uw Samsung Galaxy Watch. U kunt dit doen door vanaf het startscherm naar beneden te vegen en op het tandwielpictogram te tikken;
  2. Veeg naar beneden tot je “Software-update” ziet;
  3. Klik op “Downloaden en installeren” om te controleren op updates.
READ  Diagnose van dementie bij mensen met een verstandelijke beperking

Het updaten van de Samsung Galaxy Watch is dus helemaal niet zo moeilijk. Het is heel eenvoudig om updates automatisch te installeren. Deze functie wordt “Auto Update” genoemd en u zult deze automatisch zien als u de bovenstaande stappen volgt. Als u de functie inschakelt, worden updates ’s nachts automatisch geïnstalleerd. Je hebt dus helemaal geen zaken.

Samsung slimme horloges

Bovenstaande stappen werken op alle recente Samsung smartwatches. Denk aan Galaxy Watch 4, Watch 4 Classic, Watch 5, Watch 5 Pro en natuurlijk de nieuwste horloges van het bedrijf. Het gaat om de Galaxy Watch 6 en Watch 6 Classic, die sinds kort in de Nederlandse winkels liggen.

→ Samsung Galaxy Watch 6 vs Watch 5: dit zijn de grootste verschillen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *