Samsung introduceert Android 12 voor de Galaxy S21-serie in Nederland

Android 12 komt uit voor de telefoons Samsung Galaxy S21, Galaxy S21 Plus en S21 Ultra. Samsung is de eerste partij die de update uitrolt, na uiteraard Google zelf.

Lees verder na de aankondiging.

Officieel: Android 12 voor Samsung Galaxy S21

Na de release van verschillende bètaversies van One UI 4.0 shell, gebaseerd op Android 12, is het nu tijd voor echt. Samsung is dus de tweede partij die de software op een aantal van haar toestellen beschikbaar maakt. De nieuwe software zat standaard op de Google Pixel 6-serie en is ook uitgerold naar andere smartphones van die fabrikant.

Android 12 kan worden gedownload op de top drie huidige apparaten: Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy S21 Plus en Samsung Galaxy S21 Ultra. Je krijgt automatisch een melding wanneer de update voor je S21 klaar is. Je kunt natuurlijk ook handmatig controleren of de update er al is. Open hiervoor de instellingen, ga naar het programmatabblad en zoek daar het nieuwe programma.

Zorg er trouwens altijd voor dat je een volledige back-up van je smartphone hebt. Ga je de update installeren? Leg dan voor de zekerheid je toestel aan de oplader. Ten slotte is het slim om het installatiebestand via wifi te downloaden, aangezien de update vrij groot is.

READ  Hallo 2021: De wereld van herstel begon voor Marokkanen

Nieuw in One UI 4.0, Samsung-versie voor Android 12

Het volgt de cover van de nieuwe software One UI 3.0, die nog steeds gebaseerd is op Android 11. Veel van de veranderingen in de nieuwe software hebben betrekking op het ontwerp. Ook zien we de bekende Material You stijl van Samsung terug. Hierdoor kleuren de applicaties, widgets en instellingen mee met de achtergrond die je instelt.

Ook zijn verschillende Samsung apps vernieuwd en weer helemaal up-to-date. Daarnaast heb je meer controle over het uiterlijk van applicatiemappen en widgets. Bekijk ook onderstaande video om alles te weten te komen over de nieuwe software.

One UI 4: De officiële trailer - deel 1 |  Samsung

Wanneer krijg ik Android 12 op mijn Samsung-telefoon?

Geen S21 op zak, maar een smartphone van het Zuid-Koreaanse bedrijf? Officieel heeft Samsung niets vrijgegeven over het exacte updatebeleid. Er is een updatetabel gelekt met daarin verschillende informatie over de uitrol. Heb je een smartphone van een ander merk? Bekijk dan het Android 12 update-overzicht.

Heb jij de Android 12 update al ontvangen op je Samsung Galaxy S21? Wat springt meteen in het oog en wat vind je ervan? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel!

Bedankt voor het maken van de foto Rick!

Laatste nieuws over Samsung Galaxy S21:

More from Madison Garrett
Blizzard beëindigt de ontwikkeling van StarCraft 2, om zich te concentreren op balans en ‘wat komt er nu’
Blizzard Entertainment stopt de ontwikkeling van nieuwe inhoud op StarCraft 2, het...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *