Sathiyan Gnanasekaran tekent bij de Poolse Superliga

Sathiyan Gnanasekaran tekent bij de Poolse Superliga

IANS-foto’s

In een poging om meer oefenwedstrijden te krijgen tegen tegenstanders van topkwaliteit, heeft de Indiase aasvaarder Sathiyan Gnanasekaran een contract getekend met de huidige regerend kampioen Sokolow S.A. Jaroslaw in de Poolse Superliga voor het komende seizoen 2020-21.

De Poolse Superliga begint naar verwachting vanaf september dit jaar en afhankelijk van de COVID-19-situatie in India reist Sathiyan naar Polen voor zijn korte stint daar voordat hij naar Japan vertrekt, waar hij in de T League zal spelen.

Sathiyan sluit zich aan bij de Poolse Superliga

In februari werd World No 32 Sathiyan de eerste Indiër die tekende voor de belangrijkste tafeltenniscompetitie van Japan. Hij vertegenwoordigt Okayama Rivets in de competitie die vanaf oktober begint.

De Poolse competitie bestaat uit 13 teams, die tegen elkaar spelen op basis van thuis en uit. De competitie loopt naar verwachting tot juni volgend jaar.

“Ik heb getekend om voor een korte periode in Polen te spelen, zoals 4-5 wedstrijden, en de tijd efficiënt te gebruiken voor meer oefenwedstrijden als ik in Europa ben, aangezien de kwaliteit van de competitie en buitenlandse spelers in Polen ook erg hoog zijn,” vertelde Sathiyan IANS op dinsdag.

“Japan League wordt niet gehouden als er Pro Tours in Europa zijn. Het is in trossen en hetzelfde als in de Polish League. Alle wedstrijden worden in trossen gehouden. Ook in Japan speel ik slechts 12 wedstrijden. Dus ik dacht toen Ik ben in Europa, waarom zou je op dit moment niet meer wedstrijdtraining krijgen als er geen internationale competities worden gehouden, “zei de 27-jarige.

Sathiyan Gnanasekaran

Twitter

“Ik heb daar een paar jaar geleden al eens gespeeld. Japan zal de topprioriteit zijn. En als ik in Europa ben voor professionele tours, in plaats van zoveel te reizen, kan ik in Europa zijn en ook wedstrijden spelen in Polen,” zei hij toegevoegd.

READ  Hasbro lanceert een AI-aangedreven versie van Trivial Pursuit

Sathiyan, die de eerste Indiër werd die in juli vorig jaar in de top-25 van de ITTF-wereldranglijst brak toen hij in juli steeg naar nr. 24, zei verder dat zijn reis zal afhangen van de COVID-19-situatie in India.

“Alles hangt af van de gezondheidssituatie in India. Ik krijg alleen betaald als ik wedstrijden speel. Ik hoop op het beste.”

Het Uitvoerend Comité van de Internationale Tafeltennisfederatie (ITTF) heeft maandag besloten de schorsing van alle ITTF-evenementen tot eind augustus te verlengen vanwege de aanhoudende effecten van de pandemie.

De ITTF World Tour Czech Open, oorspronkelijk gepland van 25-30 augustus in Olomouc, is geannuleerd nadat de ITTF en de Tsjechische tafeltennisbond het evenement niet konden organiseren vanwege de voortdurende reisbeperkingen en potentiële risico’s voor de gezondheid en veiligheid van deelnemers .

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *