Geeta Phogat ogen Olympische Spelen 2021, worstelaar begint voorbereidingen te treffen

Geeta Phogat

IANS-foto’s

India-worstelaar Geeta Phogat sprak haar wens uit om een ​​comeback te maken en het land te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen van 2021 tijdens paddler Mudit Dani’s online chatshow In The Sportlight. Het Dangal-meisje zei dat het uitstel van het mega-evenement voor haar een vermomde zegen was, omdat ze nu meer tijd heeft om zich voor te bereiden op de Spelen in Tokio.

“Sinds de Olympische Spelen zijn uitgesteld, hoop ik er aan mee te doen. Dit jaar geeft me voldoende tijd om me voor te bereiden op de proeven en de kwalificatie-evenementen”, zei Geeta, die de eerste Indiase vrouwelijke worstelaar werd die goud won op Commonwealth Games in 2010.

Geeta Phogat op haar comeback

“Ik ben tijdens de zwangerschap wat zwaarder geworden, dus mijn prioriteit zou zijn om fit te worden. En daarna, welk kwalificatietoernooi er ook is, ik zal deelnemen en proberen een plaats voor de Olympische Spelen te reserveren”, voegde ze eraan toe.

De wereldkampioenschappen bronzen medaillewinnaar Geeta trouwde in 2016 met de Indiase worstelaar Pawan Kumar Saroha en het paar werd in december vorig jaar gezegend met een zoontje Arjun. Geeta zei dat het moeilijk was om in eerste instantie na de zwangerschap te trainen, maar ze krijgt geleidelijk het momentum.

“Ik ben enige tijd geleden begonnen met fitnesstraining, maar de dokter adviseerde me te wachten omdat ik mijn kind te eten moet geven. Wij worstelaars zijn niet gewend aan lichte trainingen. Maar sinds een paar maanden begin ik in de groef te raken. Training is moeilijk zonder tegenstander, dus ik doe alle oefeningen die thuis mogelijk zijn, ‘zei de worstelaar.

geeta phogat, dangal, aamir khan, pro wrestling league

Geeta Phogat (in blauw)Reuters

Weg van de mat sinds de zwangerschap, is de 31-jarige Geeta zich ervan bewust dat ze hard moet werken voor de comeback vanwege gezonde concurrentie in het Indiase kamp. Ze is echter blij met de vooruitgang die het Indiase worstelen de afgelopen jaren heeft geboekt.

READ  Volledige Xbox 360-figuur past op de wimpers van het Unreal Engine 5-personage

“Er zijn de afgelopen vier tot vijf jaar veel dingen veranderd qua prestaties voor India. Vier van onze worstelaars, waaronder Vinesh (Phogat), hebben zich gekwalificeerd voor de komende Wereldkampioenschappen. Dit geeft aan hoe onze worstelaars zijn voorbereid op de Olympische Spelen. Het winnen van medailles op het Wereldkampioenschap is zeer uitdagend en als we de prestatie kunnen herhalen zoals in 2019, dan zullen we sterke mededinger zijn voor de medaille op de Olympische Spelen, “concludeerde Geeta, die de eerste vrouwelijke worstelaar was die zich kwalificeerde voor de Olympische Spelen in 2012 in Londen .

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *