Scheidsrechters zullen donderdag nieuw bewijsmateriaal van Mercedes in overweging nemen

De FIA ​​maakte woensdagavond bekend dat een vertegenwoordiger van het Mercedes F1-team donderdagmiddag een melding moet doen via een beeldlink. Tijdens de hoorzitting bekijken de gastheren of de zaak heropend moet worden. Dit hangt af van de vraag of het team “belangrijk en relevant nieuw bewijs” kan leveren dat niet beschikbaar was op het moment van het eerste onderzoek.

Het verzoek komt er op de hielen dat de stewardessen zondagmiddag niet bij de juiste foto’s aan boord konden komen vanuit de auto van Max Verstappen. Het ongeval werd alleen getoond met terugwijzende foto’s, die in feite niets lieten zien over het stuurgedrag van Verstappen en Mercedes-rivaal Lewis Hamilton. Het is een beperking van wat de Formule 1 momenteel vanuit de auto kan uitzenden. Dit betreft één camerastandpunt per auto, in dit geval was de achteruitrijcamera in gebruik. Pas na de race kan de Formule 1 de overige beelden downloaden.

Verstappen en Hamilton streden zondag om de leiding in de Braziliaanse Grand Prix toen de twee coureurs zij aan zij liepen in ronde 48 van de race. Hamilton passeerde even later Verstappen en de gastheren vonden het niet nodig om het incident te onderzoeken.

Dat Mercedes nu vol aan het orgel zit, strookt met teksten die teambaas Toto Wolff zei na de Braziliaanse Grand Prix van afgelopen zondag. De Oostenrijker liet weten dat zijn team de rest van het seizoen niet diplomatiek zal zijn. Frustratie kwam voort uit het besluit van de gastheren om Hamilton van de grid te verwijderen na de kwalificatie vanwege een technische overtreding met de DRS.

READ  Google biedt Android-gebruikers meer opties voor zoekmachines

Als de FIA ​​accepteert dat Verstappen in strijd met de sportreglementen heeft gehandeld, kan hij met terugwerkende kracht een tijdstraf krijgen voor de race op Interlagos of een gridstraf in Qatar.

De volgende Formule 1-race vindt dit weekend plaats op het Losail Circuit bij Doha.

Zie ook:

More from Madison Garrett
Bekijk downloads op uw iPhone via Bestanden en Safari
U kunt de bestanden downloaden naar een iPhone en iPad, net als...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *