Schoten gelost: Apple noemt Fortnite’s Epic Games ‘winkeldief’

Apple pakt Epic Games uit. De iPhone-maker noemt de Fortnite-gigant onder meer een winkeldief.

De oorlog tussen Apple en de maker van Fortnite, Epic Games, gaat stilletjes verder. Na een kleine lastercampagne en beschuldigingen heen en weer, wordt de rechter nu in de rivaliteit betrokken. En die gerechtelijke documenten gelezen als een goedgeschreven aflevering van Good Times, Bad Times. Dit is het weerwoord van Apple.

Apple deelt stoten uit aan Epic Games

Apple beweert dat Epic Games om een ​​speciale deal heeft gevraagd voor de hele oorlog. Volgens de ontwikkelaar zou Fortnite via Epic Games zelf te downloaden moeten zijn. Dit zou de 30% -overdracht van inkomsten aan Apple omzeilen. De situatie explodeerde toen Apple dit verzoek afsloeg en Epic Games zelf een manier zocht om de Apple App Store te omzeilen. Inmiddels werkt Epic Games hard om de schade te beperken, onder meer door een noodoplossing aan te vragen zodat de Fortnite-maker tijdelijk kan blijven draaien.

Nu in één gerechtelijk document wat Apple hier echt van vindt (via Axios). Apple noemt de noodoplossing “een oplossing die bestaat om onomkeerbaar lijden te verlichten, niet gemakkelijk om zelf toegebrachte wonden op te lossen”.

‘Dit is hetzelfde als winkeldiefstal’

Het document gaat ook in detail in op wat Epic Games deed door de betaling buiten de App Store te plaatsen. En als je het zo zegt, is het logisch.

Zonder IAP (in-app-aankopen, red.), Zou Apple technisch gezien geen betaling van ontwikkelaars kunnen vragen als commissie voor in-app-verkopen. Als ontwikkelaars de digitale rekening kunnen omzeilen, is het als een klant die een fysieke Apple Store verlaat zonder te betalen; Apple wordt niet betaald. “

READ  GTA Online-kaart duurde 400 uur om 3D te printen

Epic Games graaft zijn eigen graf

En inderdaad, Epic Games liet de betaling in wezen vallen Buiten een Apple Store. Maar de discussie in de rechtszaak is iets ingewikkelder dan dat. Epic is aan deze cursus begonnen omdat ze het niet eens zijn met het ‘monopolie’ van Apple. De commissie van 30% is volgens de Fortnite-maker niet eerlijk.

Toch graaft Epic Games wat mij betreft hun eigen graf. Het is misschien niet eerlijk voor Apple (en Google) om 30% in rekening te brengen, maar dat zijn de voorwaarden van de respectievelijke virtuele winkels. Als u dat bedrag niet wilt betalen, moet u uw app zelf verkopen. Nu is Fortnite erg groot en zal het waarschijnlijk kunnen blijven bestaan. Maar er wordt gemeld dat de inkomsten sterk dalen. En het valt nog te bezien of de game überhaupt zo groot zou zijn geworden zonder de bestaande platforms van Apple en Google.

Written By
More from Lesley Curry

De Galaxy S21 Ultra 5G ondersteunt S Pen, maar er zit een addertje onder het gras

De S Pen is het bepalende kenmerk van de Galaxy Note-serie sinds...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *