5 sanitairarbeiders sterven door COVID-19 in Bengaluru, BBMP verhoogt de gezondheidscontroles

BBMP ramps up health checks for Pourakarmikas

@BBMPCOMM op Twitter

De Bruhat Bengaluru Mahanagara Palike verkeert in een staat van onrust tijdens de COVID-19-pandemie naarmate de gevallen in Bengaluru toenemen. Sanitairarbeiders of pourakarmika’s in Bengaluru hebben tot dusver geprotesteerd dat ze onvoldoende bescherming krijgen op hun werk. Op donderdag verloor een pourakarmika genaamd Shilpa het leven, na een reactie van burgers en de vakbond op vrijdag, heeft de burgerlijke instantie besloten om de gezondheidscontroles onder arbeiders op zaterdagochtend op te voeren.

Nadat pourakarmika Shilpa haar leven verloor, gaf de BBMP haar familie vrijdag een cheque van Rs 10 lakhs als compensatie. Haar familie had geklaagd over uitgestelde medische hulp als doodsoorzaak.

BBMP staat onder druk als pourakarmikas bezwijken voor COVID-19

Sinds juni zijn meer dan 80 pourakarmika’s positief getest voor COVID-19, tot dusver zijn er 5 overleden. PK Shilpa die werkte in afdeling nr. 22 verloor donderdag haar leven in Bengaluru. Haar vader had de media verteld dat 7 ziekenhuizen weigerden haar op te nemen en dat het 8e ziekenhuis geen beademing had.

De droevige ondergang van de sanitairarbeider heeft de vakbond van arbeiders, die nu de afgelopen weken nu om beschermende kleding voor hun veiligheid vraagt, boos gemaakt.

De Pourakarmika’s stonden erop dat ze net zo goed in de frontlinie afval verwerken en zich in de open lucht blootstellen aan infectie tijdens hun werk. Bovendien hebben ze niet de financiële draagkracht om ziektekosten te maken als ze ziek worden en een mond hebben om te eten. Hun dilemma blijft bestaan, zelfs met het gebrek aan reactie van BBMP op deze kwestie, en daarom dwong de publieke druk de burgerlijke instantie om iets aan de situatie te doen.

READ  Sonic Co-Creator beschuldigd van illegale Final Fantasy-voorraad

Op donderdag had het Karnataka Hooggerechtshof de BBMP opgetrokken over gerandomiseerde testpourakarmika’s en de regering gevraagd om officier Kumar Naik te benoemen om toezicht te houden op BBMP die SOP’s uitvoert in insluitingszones.

De BBMP heeft in reactie op de kritiek op vrijdag een schadevergoeding van Rs 10 Lakh aan de familie van Shilpa uitbetaald, waarin de ongelukkige ondergang werd condoleerd. Burgemeester BBMP Goutham Kumar reikte de cheque uit aan de familie. Velen zeiden dat er behalve compensatie actie moest worden ondernomen om ervoor te zorgen dat dit niet werd herhaald.

Burgemeester van BBMP, Goutham Kumar, overhandigt de controle aan de familie van Shilpa

@BBMP_MAYOR op Twitter

De burgemeester sprak zaterdagochtend over de noodzaak van gezondheids- en veiligheidsmaatregelen voor PK’s in de stad.

“De gezondheid en veiligheid van onze Pourakarmika’s blijven onze topprioriteit. Alle supervisors van de verzamelplaats zijn voorzien van thermische scanners om de temperatuur van de Pourkarmika’s te controleren voordat ze aan het werk gaan. We hebben ook maskers, handschoenen en ontsmettingsmiddelen aan onze PK’s geleverd.”

De BBMP-commissaris BH Anil Kumar zei ook dat BBMP maatregelen neemt om de veiligheid van PK’s in de stad te waarborgen.

Als voortdurende veiligheidsmaatregel heeft BBMP regelingen getroffen om de gezondheid van PK’s te controleren met behulp van thermische scanners op alle verzamelpunten in de stad en ervoor te zorgen dat ze ontsmettingsmiddelen, handschoenen en veiligheidssets krijgen.

Hoewel PPE-kits die deel uitmaakten van de vraag van de pourakarmikas niet aan de arbeiders zijn verstrekt, zullen handschoenen, ontsmettingsmiddelen en maskers beschikbaar worden gesteld, samen met thermische scanners en temperatuurcontroles. Burgers vragen zich af waarom dit voorheen niet al verplicht was gesteld en zo ja, waarom niet.

READ  Animal Crossing: New Horizons voegt het standbeeld van meneer Resetti toe ...

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *