Schotse treinontsporing in Stonehaven een ‘uiterst ernstig incident’

Schotse treinontsporing in Stonehaven een 'uiterst ernstig incident'

De ontsporing vond woensdagochtend plaats aan de lijn in Stonehaven, zei de Britse Transportpolitie (BTP) in een tweet.

Eerste minister Nicola Sturgeon zei woensdagmiddag in het Schotse parlement dat er vroege meldingen waren van ernstige verwondingen en zei dat het gebied te lijden had gehad van zware stormen.

“Om 9.43 uur werden agenten ter plaatse geroepen en blijven daar naast paramedici en de brandweer”, schrijft BTP.

De ontsporing is een “buitengewoon ernstig incident”, tweette Sturgeon. “Ik heb een eerste melding gekregen van Network Rail en de hulpdiensten en word op de hoogte gehouden. Al mijn gedachten zijn bij de betrokkenen.”

Een woordvoerder van het ziekenhuis dat zich met slachtoffers bezighoudt, heeft gezegd dat er sprake is van “grote incidenten”.

Bronnen uit de spoorwegindustrie vertelden het persbureau van de PA dat de vermoedelijke oorzaak van het incident een aardverschuiving was. Andrew Bowie, het plaatselijke parlementslid, zei dat Stonehaven woensdag te maken had gehad met overstromingen na “zware regen”.

Network Rail Scotland had eerder op woensdag een video geplaatst met een aardverschuiving op de baan van Carmont, vermoedelijk dicht bij de plaats van de crash.

Foto’s laten zien dat er minstens zes ambulancevoertuigen, een luchtambulance en een aantal politieauto’s op de site waren, meldt persbureau PA Media.

Video van de scène toonde rook die op de achtergrond golvend.

Spoorwegonderhoudsautoriteit NetworkRail Schotland zei dat het samenwerkte met hulpdiensten.

“Het is te vroeg om de exacte aard en ernst van het incident te bevestigen en meer details zullen beschikbaar worden gesteld zodra dit bekend is”, zei hij in een tweet.

De Britse transportsecretaris Grant Shapps zei dat hij een dringende ontmoeting heeft gehad met Network Rail over het incident.

“De Britse regering zal alle steun bieden. Mijn gedachten zijn bij de betrokkenen en hun families,” getweet Shapps.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *