Shopopop werkt samen met bloemistenverenigingen voor massale verzending van verzending

Shopopop, de Europese leider en marktleider in groepsvracht, breidt zijn aanbod in hoog tempo uit: na supermarkten als Carrefour voegt het ook steeds meer lokale retailers en retailers uit verschillende sectoren toe aan haar netwerk. Shopopop kondigt vandaag haar partnerships aan met Bloemenhal en de Koninklijke Federatie van Bloemisten van België (KUFB). VBW En de Kwetspunt In Nederland voegt Shopopop meer dan 300 bloemenwinkels toe als partner. Dit geeft consumenten de mogelijkheid om naast winkelen ook de mogelijkheid om bloemen, planten en boeketten op een duurzame manier thuis te laten bezorgen.

3,6 miljard euro*: Dit is het astronomische bedrag dat Belgen jaarlijks uitgeven aan bloemen, planten en hun tuinen – al moet worden opgemerkt dat dit bedrag tijdens de pandemie een enorme boost kreeg. Hetzelfde geldt voor thuisbezorging, die door de pandemie meer dan ooit een essentiële dienst is geworden – maar die bloemenwinkels veel problemen bezorgt.

“Voor bloemisten brengt het klassieke probleem van ‘delivery to the last mile’ veel extra uitdagingen met zich mee: (extra) personeels- of andere structurele kosten, complexe logistiek, fluctuerende vraag, beschikbaarheid per tijdsperiode, investeringen in technologie… het is bijzonder moeilijk voor hen om zelf thuisbezorging te organiseren. Via ons groepsverzendmodel bieden we bloemisten een duurzame oplossing die hen totaal ontlast, terwijl ze hun klanten tegelijkertijd al het gemak bieden dat ze verwachten.” Caroline Shores, directeur Benelux bij Shopopop.

Deze duurzaamheid vormt de kern van het Shopopop-model – het optimaliseren van bestaande bewegingen voor efficiëntiewinst in tijd, geld en emissies – maar daar houdt het niet op. “Omdat bestellingen persoonlijk worden afgeleverd door onze private shoppers in plaats van professionele bezorging, kan ook een grote hoeveelheid onnodige verpakking worden vermeden.
Items die moeten worden bewaard. Dit is ook puur een win-win voor het milieu en de samenleving”, vervolgt hij schuur.

READ  Met deze oplossingen kunt u opnieuw een e-mail sturen

Quinn van Malderen, directeur van KUFB – URFBHet is de beroepsvereniging die al 95 jaar de belangen van Belgische professionele bloemisten verenigt en ook verheugd is: “We kijken ernaar uit om met Shopopop samen te werken. Voor KUFB is dit een logische keuze, want Shopopop staat garant voor een duurzame, sociale en efficiënte levering van ons netwerk van meer dan 250 bloemisten in België”.

Jacob Heemskerk, Regiodirecteur BloemenhalHij voegt eraan toe: “Door voor Shopopop te kiezen, hebben we een flexibele en efficiënte bezorgservice voor onze POS en kunnen we onze diensten uitbreiden naar bloemisten en hun klanten met ‘levering op dezelfde dag’.

Shopopop mobiele app is gratis te downloaden op App Winkel kruis Google apps.

* Onderzoek vanaf 2021 door het Shopper Program van het Onderzoeksbureau in opdracht van Comeos

More from Madison Garrett
Barendrechts Dagblad | Winterweken in Barendrecht: audiotour, licht en workshops
De bibliotheek van AanZet, Het Kruispunt en ’t Plein werpen deze winter...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *