Signaal- en Telegram-downloads nemen toe na update van het WhatsApp-gegevensbeleid

Sharq Studio | Getty-afbeeldingen

GUANGZHOU, China – Downloads van de op privacy gerichte berichten-apps Signal en Telegram krijgen een boost nu gebruikers zoeken naar alternatieven voor WhatsApp, eigendom van Facebook, vanwege zorgen over wijzigingen in het privacybeleid van de service.

Volgens Sensor Tower zag Signal tussen 6 en 10 januari wereldwijd bijna 7,5 miljoen installaties via de Apple App Store en Google Play Store. Dat is 43 keer het aantal van vorige week. Het is het hoogste maandelijkse of wekelijkse installatienummer voor Signal in de app-geschiedenis.

Ondertussen zag Telegram van woensdag tot en met zondag 5,6 miljoen downloads wereldwijd, volgens Apptopia.

Signal beweert “state-of-the-art end-to-end encryptie” te hebben als onderdeel van zijn service, waardoor wordt voorkomen dat berichten worden gelezen door degenen die niet de beoogde ontvangers zijn.

De grote toename in downloads voor deze twee apps komt nadat WhatsApp op 4 januari een update van zijn privacybeleid heeft uitgebracht. Sinds 2016 deelt WhatsApp bepaalde gegevens met Facebook. Maar gebruikers hadden eerder de kans om hiervan af te zien.

Maar vanaf 8 februari moeten gebruikers van de app bijgewerkte voorwaarden accepteren om WhatsApp te kunnen blijven gebruiken. Gebruikers in Europa en het VK krijgen een ander bericht te zien vanwege de regels voor gegevensbescherming in die rechtsgebieden.

WhatsApp-berichten zijn echter gecodeerd, wat betekent dat Facebook de inhoud ervan niet kan zien. Maar WhatsApp verzamelt veel andere gegevens die kunnen worden gedeeld met het moederbedrijf.

Deze gegevens omvatten Accountregistratie-informatie zoals uw telefoonnummer, transactiegegevens, servicegerelateerde informatie, informatie over hoe u met anderen omgaat, inclusief zaken wanneer u de service gebruikt, en informatie over mobiele apparaten.

READ  Zoom wordt aangesloten op onze Amazon-, Google- en Facebook-apparaten

In een verklaring op maandag zei WhatsApp dat deze update geen invloed heeft op de privacy van berichten die naar vrienden en familie worden gestuurd. Ze legde uit dat de update “wijzigingen zal bevatten met betrekking tot het sturen van berichten naar een bedrijf op WhatsApp, wat optioneel is, en meer transparantie biedt over hoe gegevens worden verzameld en gebruikt”.

WhatsApp zegt De gegevens die met Facebook worden gedeeld, worden gebruikt om de infrastructuur te verbeteren, de veiligheid en beveiliging te verbeteren en services te verbeteren door suggesties te doen of functies en inhoud aan te passen. Dit kan ook integraties omvatten tussen producten van het merk Facebook en WhatsApp.

Na de aankondiging spoorde Tesla-CEO Elon Musk zijn volgers aan op Twitter Vorige week om “Signal te gebruiken”.

Signal meldde vorige week dat verificatiecodes die via sms naar gebruikers werden gestuurd om de app te gebruiken, vertraagd waren vanwege de grote vraag. Signal zei dat het extra servers heeft toegevoegd om de toestroom van nieuwe gebruikers aan te kunnen.

Signal zei in een tweet: “We blijven verkeersrecords breken en capaciteit toevoegen naarmate steeds meer mensen accepteren hoeveel ze de nieuwe voorwaarden van Facebook haten.” “Als u onlangs geen nieuwe groep heeft kunnen maken, probeer het dan opnieuw. De nieuwe servers staan ​​klaar om u van dienst te zijn.”

Ondanks de enorme toename van het aantal downloads via Signal en Telegram, is WhatsApp volgens Adam Blacker, Vice President of Insights bij Apptopia, niet afgenomen.

“Het zit erg ingebakken. Ik denk dat er maar heel weinig mensen zijn die WhatsApp dagelijks gebruiken die het onlangs verwijderen”, vertelde Blacker via e-mail aan CNBC.

READ  Yule-logs van videogames: geniet van deze door Hades en Pokémon geïnspireerde branden

“Zelfs degenen die Signal of Telegram downloaden en gebruiken, zullen WhatsApp nog steeds gebruiken waar de meeste van hun vrienden en familie zijn. Ze beginnen misschien met bepaalde mensen op Signal te praten, maar praten nog steeds met hun moeder via WhatsApp.”

Written By
More from Lesley Curry

Cyberpunk 2077 studio-cd Projekt Red verontschuldigt zich voor de lancering vol bugs

Cyberpunk 2077‘s slechte prestaties op de PlayStation 4 en Xbox One heeft...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *