Sjabloon voor gelijke kansenbeleid – Word gratis download

Alle werkgevers moeten voldoen aan de Equality Act, en het is logisch om een ​​gelijkekansenbeleid in te voeren om uw aanpak te formaliseren.

Download onze gratis sjabloon voor gelijke kansenbeleid om ervoor te zorgen dat uw bedrijf gedekt is. Lees verder om meer te weten te komen over uw wettelijke verantwoordelijkheden en wat “gelijke kansen” betekent in Britse bedrijven.

Sjabloon voor gelijke kansenbeleid – Word gratis download

Kies ervoor om uw sjabloon nu te downloaden, of haal het rechtstreeks van de Farillio-website, waar u ook toegang hebt tot het volledige scala aan aanpasbare juridische sjablonen.

Uw e-mailadres wordt door Simply Business gebruikt om u op de hoogte te houden van het laatste nieuws, aanbiedingen en tips. U kunt zich op elk moment afmelden voor deze berichten. Gewoon werken privé beleid.

Dit document is geproduceerd door Farillio, dus we kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud ervan. We raden u aan professioneel advies in te winnen voordat u op basis van de inhoud belangrijke beslissingen neemt.

Wat is het gelijkekansenbeleid?

Gelijkekansenbeleid bepaalt de benadering van de organisatie ten aanzien van gelijke kansen en stelt richtlijnen vast voor het omgaan met discriminatie op de werkplek.

Alle werkplekken moeten voldoen aan de wetgeving inzake gelijke kansen, en het hebben van een schriftelijk beleid kan helpen om uw benadering aan uw werknemers te verduidelijken en uit te leggen.

Wetgeving inzake gelijke kansen

Op grond van de Equality Act 2010 worden mensen wettelijk beschermd tegen discriminatie in de samenleving, waaronder de bescherming van werknemers op de werkplek.

READ  Hoe Guilty Gear Strive bètafout `` R-code downloaden mislukt '' te repareren

Voor een bedrijf betekent dit dat iedereen gelijke kansen moet hebben om te solliciteren en geselecteerd te worden voor banen, opleiding, promotie en een eerlijke beëindiging van het dienstverband.

Met name vanuit het oogpunt van de discriminatiewetgeving mogen werkgevers niet discrimineren op basis van de volgende “beschermde kenmerken”:

Een werknemer kan een claim indienen bij de arbeidsrechtbank als hij of zij van mening is dat hij of zij is gediscrimineerd.

Als de claim wordt gehonoreerd, kan de werkgever worden verplicht een schadevergoeding te betalen. Dit kan zelfs gebeuren als de discriminatie wordt veroorzaakt door een collega in plaats van door de werkgever, omdat deze mogelijk ‘indirect aansprakelijk’ is. Als de werkgever echter stappen onderneemt om discriminatie te voorkomen, kan hij zich tegen deze claim verdedigen.

Wat staat er in het gelijkekansenbeleid?

Het gelijkekansenbeleid vermeldt het engagement van het bedrijf voor gelijke kansen. Meestal omvatten:

  • Verklaring dat medewerkers moeten meewerken aan beleid, gelijke kansen moeten bevorderen en discriminatie moeten voorkomen

  • Definieer directe discriminatie, indirecte discriminatie, slachtofferschap, intimidatie en discriminatie op grond van een handicap

  • Een beschrijving van hoe het wervingsproces de wetgeving inzake gelijke kansen ondersteunt

  • Details over hoe training, overdracht en promotie eerlijk en conform zijn

  • Arbeidsvoorwaarden (inclusief gelijkheid in voordelen en loon)

  • Hoe gaat de organisatie om met beschuldigingen van discriminatie?

  • Hoe wordt toezicht gehouden op gelijke kansen?

Hoe u deze sjabloon voor gelijke kansen gebruikt?

Dit gelijkekansenformulier geeft een voorbeeld van een gelijkekansenbeleid voor een werkgever. Het is bedoeld om u een basis te geven voor het vormen van uw eigen bedrijfsbeleid.

READ  Hoe Live Planet Gratis Live TV APK 2022 te downloaden en te installeren Tip

U dient het formulier zorgvuldig door te nemen en aan te passen aan uw bedrijfs- en organisatiestructuur. Houd hierbij echter rekening met de wetgeving en zorg er altijd voor dat uw beleid voldoet aan de Equality Act 2010. Zoek hulp van een arbeidsrechtprofessional als u die nodig heeft.

Het is belangrijk om te onthouden dat uw organisatie dan moet volgen wat u in uw beleid hebt geschetst. Dit gaat verder dan het opstellen van het beleidsdocument: het betekent het opzetten van processen, trainingen en controles om ervoor te zorgen dat u werknemers en potentiële werknemers eerlijk behandelt.

Waarom werd het gelijkekansenbeleidsmodel door Farillio gebruikt?

Farillio biedt juridische hulpmiddelen en documentatie (inclusief deze gratis sjabloon voor gelijke kansenbeleid) voor eigenaren van kleine bedrijven en zelfstandigen. Het helpt u uw wettelijke verantwoordelijkheden na te komen en controle te krijgen over uw zakelijke reis.

Onze samenwerking met hen stelt ons in staat om hoogwaardige, aanpasbare juridische middelen te bieden voor uw kleine onderneming.

Written By
More from Eda Greene
PUBG Mobile India om uw oude opgeslagen games en aankopen te behouden
PUBG Mobile komt terug in een ietwat opgefriste avatar naar India en...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *