Snelle en elegante opslag voor je console of pc

Nu games steeds groter worden met elke update die wordt uitgevoerd, kan het in de nabije toekomst nodig zijn om wat extra opslagruimte toe te voegen aan de next-gen console. Hoewel de Seagate-uitbreidingskaart de best presterende optie voor Xbox is, en een van de nieuwere van Western Digital, is de WD Black D30 SSD-gamingschijf een mooie brug en kan ook veelzijdiger zijn dan wat Seagate te bieden heeft. Klik zeker op de onderstaande video om alle details te zien.

WD Black D30: overzicht

WD Black is de gaming-tak van Western Digital. Er zijn schijven voor consoles, desktopcomputers en laptops. WD_Black heeft speciale NVMe SSD-schijven, of u kunt externe opslag krijgen die gemakkelijk tussen apparaten kan worden verplaatst.

De D30 kan worden geformatteerd voor gebruik op Playstation, Xbox One of Series X | S of pc. Dit onderscheidt het van de Xbox Series X-uitbreidingskaart | S aangepast van Seagate, die alleen kan worden gebruikt op nieuwe Xbox-consoles.

WD Black biedt ook een Xbox-versie van de D30, net als de P10 waar we in 2019 naar keken.

ontwerp

Hoewel de prestaties niet van belang zijn, ziet de WD Black-reeks er geweldig uit. Met scriptbranding van militaire kwaliteit en een duurzame matzwarte behuizing is de D30 een schijf waarvan je niet het gevoel hebt dat je je achter een Xbox hoeft te verstoppen. Het heeft nog steeds een lange USB-kabel die aan de console is bevestigd, dus het is niet zo soepel als een Seagate-uitbreidingskaart.

WD Black D30: video

uitvoering

WD Black claimt dat de D30 Game Drive snelheden tot 900 MB/s kan leveren. Om deze snelheden te bereiken, moet je echter verbinding maken via USB 3.2 Gen 2. Hoewel mijn computer geen Gen 2-poorten heeft, heb ik leessnelheden tot 446 MB/s kunnen bereiken en 404 MB kunnen schrijven /s Bij gebruik van de CrystalDiskMark via USB 3.2 Gen 1. Dat is een behoorlijk grote upgrade ten opzichte van standaard schijfsnelheden die doorgaans net iets meer dan 100 MB/s bedragen, zoals de P10-schijf waar we vorig jaar naar keken.

Na wat real-world overdrachtstests op mijn Xbox Series X te hebben gedaan, kon ik in iets meer dan tien seconden een game van 3,27 GB overzetten naar de D30. Verrassend genoeg duurde het verplaatsen van een game van 38,6 GB van de interne opslag naar de D30 7:41, terwijl het terugzetten naar de interne opslag slechts 2:28 kostte.

Met de Xbox Series X die USB 3.1 Gen 1-poorten gebruikt, is het onwaarschijnlijk dat u de potentiële maximale snelheid van deze schijf ook zult zien.

Je kunt ook geen Series X-games spelen | S verbeterd van de D30-motor. Ze moeten worden verplaatst naar uw interne opslag of naar een Seagate-uitbreidingskaart als u er ook een hebt geïnstalleerd.

Andere WD_Black-opties

Als je meer prestaties wilt, bekijk dan de WD Black P50 SSD-gamingschijf. Met geadverteerde snelheden tot 2.000 MB/s en opslag tot 4 TB is hij twee keer zo snel als de D30 voor wie meer wil.

WD Black D30: prijzen

De WD Black D30 begint bij $ 90 voor de 500 GB-versie, waarbij 1 TB $ 150 kost, terwijl een schijf met hoge capaciteit van 2 TB $ 270 kost.

Ter vergelijking: de Seagate-uitbreidingskaart van de Xbox is alleen beschikbaar voor $ 220 voor 1 TB aan snelle prestaties die net als de interne opslag werken.

9to5 Spel nemen

Over het algemeen lijkt de P30 een geweldige harde schijf voor het toevoegen van meer opslagruimte met een aantal behoorlijke snelheden om er een back-up van te maken. Natuurlijk kon ik de geadverteerde snelheden niet bereiken vanwege mijn gebrek aan USB 3.2 Gen 2, maar als je gewend bent om een ​​standaard harde schijf te gebruiken, zul je zeker wat snelheid zien met de WD Black D30-schijf.

Wat ik leuk vind aan deze schijven, is dat ze ook kunnen worden omgeleid als uw behoeften veranderen. Ben je klaar met je Xbox? Formatteer de schijf en gebruik deze voor de bestanden op uw computer. Overstappen naar Playstation? Style het en geef het een nieuw leven.

Als je Xbox Series X | . gebruikt S en je hebt geen schijf nodig die ook op Playstation of pc werkt, ik raad zeker aan om eens naar de Seagate-uitbreidingskaart te kijken. Met snelheden die overeenkomen met de interne opslag, is het een naadloze manier om uw opslagcapaciteit te verdubbelen of te verdrievoudigen zonder compromissen.


Abonneer je op het 9to5Toys YouTube-kanaal voor de nieuwste video’s, recensies en meer!

READ  Valheim-spelers maken er een one-punch-man van
Written By
More from Max Mcgee

De beste Halloween-deals voor de pc

Green Man Gaming houdt een enorme uitverkoop met kortingen tot 80% op...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *