Sommige Macs krijgen minder updates dan vroeger. Dit is waarom het een probleem is

Oric Lawson

Wanneer macOS Ventura Het werd eerder deze maand aangekondigd, de systeemvereisten waren: strenger Van Die van macOS Monterey, die op het moment van schrijven slechts acht maanden geleden werd uitgebracht. Ventura vereist een Mac die in 2017 of later is geproduceerd, waardoor ondersteuning voor een breed scala aan door Monterey ondersteunde Mac-modellen die tussen 2013 en 2016 zijn uitgebracht, wordt geëlimineerd.

Dit lijkt zeker agressiever dan nieuwe macOS-versies van slechts een paar jaar geleden, omdat de systeemvereisten bijna elk jaar worden aangescherpt. Maar hoe erg is dat eigenlijk? Krijgt een Mac die in 2016 is gekocht minder updates dan een Mac die in 2012, 2008 of 1999 is gekocht? En zo ja, is er dan een verklaring die verder gaat dan Apples wens dat meer gebruikers overstappen op de glimmende nieuwe Apple Silicon Macs?

Gebruik van gegevens van de Apple website en EveryMac.comIn dit artikel hebben we informatie verzameld over meer dan twee decennia aan Mac-releases – zo ongeveer alles wat Apple heeft uitgebracht tussen de originele iMac eind 1998 en de nieuwste Intel Macs in 2020. En we hebben vastgelegd wanneer elk model werd uitgebracht, wanneer Apple stopte met de verkoop van elk model, het laatste. Officieel ondersteund door macOS voor elk systeem, de datums waarop macOS-versies de laatste puntupdates ontvingen (bijv. 10.4.11, 11.6) en de laatste reguliere beveiligingspatches. (Ik heb enkele opmerkingen gemaakt over hoe u ervoor kiest om uw gegevens te vereenvoudigen en te organiseren, die ik aan het einde van dit artikel heb uiteengezet.)

READ  Vergeet Xbox Series X - goedkopere prestaties van de Xbox Series S zien er geweldig uit

Het eindresultaat is Een spreadsheet vol met tientallen Macs, door meerdere statistieken om te bepalen hoe lang elk officiële software-ondersteuning van Apple heeft gekregen. Deze methoden omvatten het meten van de hoeveelheid tijd tussen het moment waarop elk model geen updates meer ontving, wat vooral belangrijk is voor modellen zoals de Mac Pro uit 2013, Mac mini uit 2014 en MacBook Air uit 2015 die enkele jaren nadat ze waren verkocht, werden verkocht. voor het eerst geïntroduceerd.

Written By
More from Lesley Curry
Samsung Galaxy Watch5 is volledig gelekt voor de verwachte lancering in augustus
Een enorme hoeveelheid renders, zogenaamd pronkend met de Samsung Galaxy Watch5, ging...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *