Sommige PS5-games komen een week te vroeg aan voor spelers in het VK

Britse retailers sturen op 12 november exemplaren van PlayStation 5-games, een volle week voordat de next-generation console in het land verkrijgbaar is.

Sommige detailhandelaren in het VK hebben klanten laten weten dat ze zullen ontvangen PlayStation 5 games een week voordat de console officieel in de regio wordt gelanceerd op 19 november. Het next-gen-systeem heeft een grote selectie lanceringstitels die officieel op 12 november over de hele wereld wordt uitgebracht, hoewel ze in wezen nutteloos zullen zijn als een speler niet ook de PS5 heeft om ze op te spelen. Dit omvat de wil van Spider-Man: Miles Morales en Demon’s Souls.

Sony hebben pas officieel de prijs en releasedatum van de PS5 onthuld tijdens het live-evenement van de PlayStation Showcase in september. Ondanks een aanhoudend pre-orderfiasco dat veel klanten boos heeft gemaakt over de manier waarop het bedrijf de lancering heeft afgehandeld, waren de vroege previews van de console positief. Met name vroege praktische gedachten suggereren dat de grotere omvang van de hardware helpt het om veel stiller te blijven dan zijn voorgangers.

Blijf scrollen om te blijven lezen
Klik op de onderstaande knop om dit artikel in snelle weergave te starten.

Verwant: PS5-preorders: hoe en waar een PlayStation 5 te bestellen [Updated]

Britse retailers zullen PS5-games schijnbaar eerder uitzenden dan veel fans hadden verwacht. Volgens gaming outlet Stealth Optioneel, zullen Amazon UK en andere Britse online retailers vanaf 12 november kopieën van de next-gen games uitbrengen. Dat betekent dat ze een volle week aankomen voordat de console daadwerkelijk in de regio verkrijgbaar is. Beide edities van de PS5-console zijn gepland voor release op 19 november in het VK, hoewel het systeem op 12 november naar de VS, Canada, Japan en Zuid-Korea zal komen. Erger nog is het feit dat PS5-titels niet speelbaar zijn op de PS4, wat betekent dat de games een week lang nutteloos zijn totdat de console daadwerkelijk wordt gelanceerd.

READ  'Among Us' online game getroffen door een massale spamaanval
PS5-pre-orderverkeer crasht gamestop-servers

Ondanks het feit dat de PS5 binnen een paar weken op de markt komt, worden enkele van de kernfuncties van de console nog steeds geheim gehouden. Het meest prominente voorbeeld hiervan is met de US- en Create-knoppen op de DualSense-controller. In feite, Sony heeft de functies van deze knoppen uitgeschakeld tijdens een recente preview van de console, wat betekent dat er nog steeds geen officiële openbare bevestiging is over welk doel ze dienen. Een ding dat spelers wel weten, is dat de verwarring over X- en O-knoppen zal eindelijk worden opgelost tussen Japanse en internationale markten.

Het feit dat spelers in Europa geen PlayStation 5 kunnen bemachtigen, is al erg genoeg. Maar wetende dat ze daadwerkelijk kopieën van PS5-games kunnen krijgen die ze fysiek niet kunnen spelen, is nog erger. Precies waarom dit beleid is ingevoerd, is onduidelijk en het zal vrijwel zeker enige woede veroorzaken over waarom bepaalde landen langer moeten wachten op de komst van de next-gen console.

De volgende: Worden meer PS5-reserveringen geannuleerd (en wat te doen als de jouwe dat doet)

De PlayStation 5 wordt op 12 november gelanceerd in geselecteerde gebieden en de rest van de wereld op 19 november.

Bron: Stealth Optioneel

De 355 met Jessica Chastain Lupita Nyongo'o Penelope Cruz Diane Kruger en Fan Bing Bing

The 355 Trailer: Jessica Chastain leidt een team van vrouwelijke geheim agenten


Over de auteur

More from Madison Garrett
Stocard bewaart nu ook je vaccinatiebewijs, zo werkt het
Stocard, de app die fungeert als je digitale portemonnee, kan nu ook...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *