Sonic Co-Creator beschuldigd van illegale Final Fantasy-voorraad

Sonic Co-Creator beschuldigd van illegale Final Fantasy-voorraad

foto van Yuji Naka

afbeelding: Kevin Winter (Getty-afbeeldingen)

Vorige maand werd de legendarische uitvinder van Sonic the Hedgehog gearresteerd wegens het naar verluidt kopen van aandelen van ontwikkelingsstudio voordat u erin deelt Draken avontuur Het spel was aankondigen. Een maand later werd hij voor de tweede keer gearresteerd omdat hij aandelen had gekocht in een Het bedrijf waar je voor gaat werken Laatste fantasie Rol. Gisteren hebben de aanklagers van Tokio Yuji Naka formeel aangeklaagd voor handel met voorkennis van ongeveer $ 1.080.000 in… Laatste fantasie voorraad.

naar mij NHKheeft het openbaar ministerie van het district Tokio besloten naka Maakte winst met handel met voorkennis (bedankt, VGC). Om te beginnen is handel met voorkennis wanneer iemand met niet-openbare kennis van een bedrijf die informatie kan gebruiken om met voordeel in aandelen te handelen. om dat te doen illegaal in Japan. Dus Naka brak de wet toen hij dat was voorraad aankoop in ATeam voordat de studio het aankondigde Je gaat werken aan de ontwikkeling van mobiele games Final Fantasy VII: De eerste soldaat, Een Battle Royale exclusief uitgebracht voor mobiele apparaten. Hoewel de game in 2021 werd aangekondigd, werd Naka dit jaar op 7 december gearresteerd.

Dit was na een maand daar te zijn geweest gearresteerd eerst de tijd Om aandelen te kopen in Aiming, de studio die is opgericht Vindingrijkheid Dragon Quest. Bij beide incidenten werd hij samen met Square Enix-medewerker Taisuke Sasaki gearresteerd. Sasaki wordt beschuldigd van het verhandelen van ongeveer $ 782.000 in aandelen.

Als de twee Winst gemaakt op ATeam-aandelen, vermoedelijk eerder De eerste soldaat ik was Ik heb minder dan een jaar geleden opgezegd na de lancering. Square Enix hoopte duidelijk de populariteit te verzilveren Fortnite En andere koningen van de strijd. in plaats van, De eerste soldaat Het had ernstige prestatieproblemen en was alleen beschikbaar op mobiel.

was naka Sluit je aan bij Square Enix In 2018 te regisseren Balans Wonderwereldeen vreemd actiespel dat bijna universeel was Veeg als een flop. De game was voor veel recensenten ongericht en verwarrend Kotaku zet het erbij Lijst Een van de grootste gaming-teleurstellingen van het jaar. regisseur laat Square Enix in juni 2021. Misschien zou Naka beter af zijn als hij zich zou concentreren op het regisseren van een goede game in plaats van het manipuleren van de aandelenmarkt.

READ  Politie uit Pennsylvania onderzoekt video van agent die op man's nek knielt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *