Nederlandse VR studio Vertigo Games brengt luchtgitaarspel uit – Gaming – Nieuws

Vertigo Games uit Rotterdam gaat een luchtgitaarspel voor VR-brillen uitbrengen. De game heeft de werktitel Unplugged en wordt gemaakt door ontwikkelaar Anotherway. De game werkt met hand-tracking van Oculus Quest-brillen.

Unplugged wordt in het derde kwartaal van 2021 uitgebracht, meldt Vertigo Games in een persbericht. Het is een VR-game, maar voor welke platforms de game uitkomt is nog niet bekend. In eerdere teasers lieten de makers zien dat de game werkt met handtracking van de Oculus Quest. Er zijn geen controllers nodig en de handen en vingers van spelers worden gevolgd, die in VR een luchtgitaar kunnen spelen.

De game wordt ontwikkeld door Anotherway, een nieuwe studio die is opgezet door ontwikkelaars met wortels in Microsoft HoloLens en Activision, aldus Vertigo Games. Sinds begin dit jaar losgekoppeld van de ontwikkeling en begonnen als een hobbyproject door Microsoft-ontwikkelaar Ricardo Acosta, die in zijn vrije tijd aan de VR-game werkte. VentureBeat schreef daarover in april.

Vanwege de overeenkomst met Vertigo Games voor de release van de game, krijgt de studio hulp bij het voltooien en uitbrengen van de game. Vertigo Games is een VR-ontwikkelaar uit Rotterdam die vooral bekend is van zijn eigen zombieshooter Arizona Sunshine. Het Nederlandse bedrijf werd eerder dit jaar overgenomen door Koch Media, maar zal als zelfstandige studio blijven opereren.

READ  PlayStation Plus-games aangekondigd voor maart 2021
Written By
More from Aubrey Mason

6 stafleden van BS Yediyurappa, in het ziekenhuis voor Covid, Test + ve

Bengaluru: Zes personeelsleden die in het kantoor van de Karnataka Chief Minister...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *