Sony blijft relatief veel PS4-games verkopen en behaalt hogere gameverkopen – Gaming – Nieuws

Sony heeft weer een goed kwartaal achter de rug met zijn gaming-divisie. Net als in het voorgaande kwartaal verkocht het bedrijf beduidend meer PlayStation 4-games dan in dezelfde periode van 2019. Ook de omzet uit games nam toe.

Van een uitleg op de cijfers over het afgelopen tweede fiscale kwartaal, dat eindigde op 30 september, onthult dat Sony 80,9 miljoen PlayStation 4-games heeft verkocht. Dat zijn er 10,3 miljoen meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Hoewel het minder is dan de 91 miljoen verkochte PS4-games in het tweede kwartaal van dit jaar, is het cijfer nog steeds relatief hoog, wat waarschijnlijk nog deels wordt veroorzaakt door de coronapandemie.

Van de 80,9 miljoen games zijn er 12,4 miljoen gemaakt door onze eigen studio’s. De grootste release van deze thuisstudio’s in het afgelopen kwartaal was de PlayStation 4-game Ghost of Tsushima. Deze samoerai-actiegame werd in juli uitgebracht en in de eerste drie dagen na de release 2,4 miljoen keer verkocht. In het tweede kwartaal van dit jaar was 74 procent van de softwareverkopen online aankopen, en dat is gedaald tot 59 procent. Dat betekent dat het overgrote deel van de games nog steeds in de PlayStation Store wordt gekocht.

In het afgelopen kwartaal heeft Sony 1,5 miljoen PlayStation 4-consoles verkocht, waarmee het totale aantal verkochte PS4-consoles boven de 113,5 miljoen stuks komt. Het aantal PlayStation Plus-abonnees is 45,9 miljoen; dit is een relatief kleine groei van negenhonderdduizend ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar, maar vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar geleden is het een stijging van 9 miljoen gebruikers.

READ  Het zeeleven rond Mauritius sterft terwijl de olieramp van Japanse schepen zich verspreidt

De Game & Network Services-divisie van Sony, voornamelijk gedreven door goede verkopen, groeide de omzet van de Japanse yen 454,4 miljard een jaar geleden tot 505,6 miljard yen in het afgelopen kwartaal. Omgerekend naar respectievelijk 3,7 en 4,1 miljard euro. De bedrijfsopbrengsten stegen van 531 miljoen euro naar 857 miljoen euro. De totale kwartaalomzet van Sony bedroeg 2133,5 miljard yen, ongeveer 17,4 miljard euro. Dat is een stijging van 2 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2019.

Geest van Tsushima

Written By
More from Aubrey Mason

10 beste games in 2021 om naar uit te kijken

Voor deze lijst met games uit 2021 games die in de pijplijn...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *