Sony juicht nogmaals de “irrationele” ommekeer van de Britse toezichthouder over de Microsoft Activision-deal toe

Sony juicht nogmaals de “irrationele” ommekeer van de Britse toezichthouder over de Microsoft Activision-deal toe

Sony heeft gereageerd op de Britse Competition and Markets Authority (CMA) over haar herziene standpunt met betrekking tot de door Microsoft voorgestelde overname van Activision Blizzard ter waarde van 69 miljard dollar, die de afgelopen dagen aanzienlijk is gedaald.

De CMA publiceerde het antwoord van Sony, waarin werd opgeroepen tot de plotselinge verandering van organisatie, waarin stond: “De omkering van het standpunt van de CMA over schadetheorie in consoles is verrassend, ongekend en irrationeel.”

De houder van het PlayStation-platform blijft zeggen dat CMA een “tegenovergestelde benadering” heeft gevolgd, gebaseerd op “bijna uitsluitend op één enkel economisch model”. Het model in kwestie is het zogenaamde “lifetime value”-model, dat (naast dat het enigszins onmenselijk is) bepaalt wat de gemiddelde speler gedurende zijn leven als klant waard is voor een bedrijf.

Sony zegt dat de CMA de gebrekkige gegevens heeft geëvalueerd en dat als de “fouten worden gecorrigeerd”, de winst die Microsoft zal maken van elke PlayStation-speler die het platform verlaat om Call of Duty op Xbox te spelen, “drie keer de levensduurwaarde van de gemiddelde PlayStation” zal zijn. gebruiker.”

De afsluitende verklaring van Sony gaat over de verschroeide aarde en zegt: “De bijlage rechtvaardigt de afwijking van CMA op de schadetheorie niet. De fouten worden in dit document geïdentificeerd.”

Op dit punt zouden Jim Ryan en Phil Spencer het moeten laten uitvechten over het lot van Call of Duty – een echte scène maken van het evenement, weet je? In een wereld zonder E3 zouden we vermaakt moeten worden. Wat vind je van de reflectie van de CMA en de reactie van Sony? Worstel ermee in de comments hieronder.

READ  Keer terug naar Monkey Island De manager zal niet langer berichten over de game plaatsen vanwege online misbruik

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *