Sony onthult de installatiegrootte van enkele van zijn PS5-games • Eurogamer.net

Sony heeft de installatiegrootte van enkele van zijn PlayStation 5-games onthuld.

Insomniac’s Spider-Man: Miles Morales vereist minimaal 50 GB, volgens de PlayStation-website.

De Spider-Man: Miles Morales Ultimate Launch Edition, die een remaster van Spider-Man PS4 bevat, is meer dan het dubbele, met een gewicht van minimaal 105GB.

En de in het oog springende Demon’s Souls vereist minimaal 66GB.

(Sony heeft de installatiegrootte van Destruction Allstars of Sackboy: A Big Adventure nog niet bekendgemaakt.)

Deze inhoud wordt gehost op een extern platform, dat deze alleen weergeeft als u targeting cookies accepteert. Schakel cookies in om te bekijken.

Houd er rekening mee dat de PS5 bij de lancering wordt geleverd met een aangepaste 825 GB SSD. Dit betekent dat Spider-Man: Miles Morales Ultimate Launch Edition iets minder dan 13 procent van de SSD van de PS5 inneemt.

Het is ook de moeite waard om in gedachten te houden dat je met de PS5 bepaalde delen van games kunt installeren, waardoor je algehele installatie-footprint beperkt blijft. Ik betwijfel of je de remaster van Spider-Man PS4 op je SSD nodig hebt als je bijvoorbeeld Spider-Man: Miles Morales alleen wilt spelen.

En je kunt natuurlijk de interne opslag van de PS5 uitbreiden met een standaard SSD – hoewel je verwacht een gat in je portemonnee te branden voor een die compatibel is met de bandbreedtespecificaties van de console: 5,5 GB / s Read Bandwidth (Raw). Hier is Digitale gieterij‘s Richard Leadbetter die in maart advies gaf:

“… uitbreidbare opslag is mogelijk en je hebt geen eigen schijven van Sony nodig om de extra ruimte te krijgen die je wilt. Maar op korte termijn is het advies simpel: koop geen NVMe-schijf zonder Sony-validatie als je van plan bent om het te gebruiken in PS5. Onthoud ook dat PCIe 4.0 NVMe-schijven met een extreme bandbreedte waarschijnlijk erg duur zullen zijn – tenminste op korte termijn. Dit is tenslotte de allernieuwste technologie. Het is duidelijk dat de vooruitzichten moeten verbeteren aanzienlijk naarmate de volgende generatie vordert – en de prijzen dalen na verloop van tijd aanzienlijk. “

Hoewel deze installatiegroottes niet zo slecht lijken in vergelijking met enkele van de enorme installatiegroottes die we deze generatie hebben gezien (Call of Duty: Modern Warfare, ik kijk naar jou), het is duidelijk dat als je vasthoudt aan de interne opslag van de PS5, deze snel vol kan raken.

En hier is de consolevergelijking: de Xbox Series X wordt geleverd met een aangepaste NVMe SSD van 1 TB voor interne opslag, terwijl de Xbox Series S een aangepaste NVMe SSD van 512 GB heeft.

READ  Guilty Gear: open bètatests voor PS5 en PS4 zijn gepland voor 18-21 februari
Written By
More from Lesley Curry

De 10,3-inch Kobo Elipsa levert supergrote e-readers op

Kobo heeft een nieuwe e-reader en de grootste tot nu toe: Kobo...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *