Dit is hoe de achterwaartse compatibiliteit van de Xbox Series S echt werkt • Eurogamer.net

Hoewel Microsoft erg open is geweest over hoe achterwaartse compatibiliteit zal werken met Xbox Series X, is het niet zo duidelijk geweest hoe de kleinere, goedkopere Series S-console werkt in het spelen van games van eerdere Xbox-generaties. Vorige week had ik de kans om met de ontwikkelaars van de hardware te praten en het nieuws klinkt veelbelovend. Verbeterde achterwaartse compatibiliteitsfuncties zijn niet alleen voorbehouden aan de duurdere console – Series S heeft ook een interessante reeks functies.

We beginnen met games die draaien op de vintage Xbox uit 2001 – de ‘OG’-machine – we hebben bevestigd dat Xbox Series S deze games met een verbeterde resolutie zal draaien. Er is een 3x hogere resolutie op beide assen, wat betekent dat titels die 480p op de originele machine targeten, een maximum van 1440p halen op de Series S, waarschijnlijk met een reeks prestatievoordelen. Het goede nieuws gaat verder met de verbeterde Xbox 360-titels die zijn uitgebracht voor Xbox One X. Deze games zullen ook worden verbeterd voor Series S, dit keer met een vermenigvuldiger van 2×2 resolutie, waardoor titels met native 720p tot 1440p draaiden. Hoewel dit niet overeenkomt met de maximale 4K die we op Xbox One X zagen, is er potentieel voor verbeterde prestaties elders dankzij de veel snellere Zen 2 CPU-architectuur. In scenario’s waarin Xbox One X werd beperkt door zijn Jaguar CPU-cores, heeft Series S veel meer hoofdruimte.

Het is al bevestigd dat de manier waarop Series S en Series X omgaan met Xbox One-titels varieert. Alleen de Series X zal profiteren van Xbox One X-verbeteringen aan bestaande games – wat meestal neerkomt op resolutieverhogingen, texturen van hogere kwaliteit en andere grafische effecten. Xbox Series S brengt zijn extra paardenkracht in om de ervaring van Xbox One S-titels te verbeteren. Dit is in sommige opzichten beperkter (een game die hard gecodeerd is om te draaien op 900p zal bijvoorbeeld niet hoger draaien op Series S), maar de nieuwe console profiteert van verhoogde resoluties in games die dynamische resolutieschaling gebruiken, evenals verbeteringen aan textuur filterkwaliteit. Het is duidelijk dat het spelen van games vanuit solid-state opslag de laadtijden aanzienlijk verkort, terwijl de Auto HDR-functie die we op Series X hebben gezien ook op Series S voorkomt – alle games zouden mooi op HDR-schermen moeten worden weergegeven, of ze nu native een hoog dynamisch bereik ondersteunen of niet. . Het is een functie die ik persoonlijk niet kan wachten om te testen. Ten slotte is het vanzelfsprekend dat titels met een CPU-beperking ook stabielere prestaties zouden moeten leveren bij beoogde framesnelheden.

READ  Ubisoft's Immortals Fenyx Rising releasedatum gelekt via Xbox Store naast screenshots; Komt uit op 3 december en ondersteunt slimme levering

Deze inhoud wordt gehost op een extern platform, dat deze alleen weergeeft als u targeting cookies accepteert. Schakel cookies in om te bekijken.

Het Digital Foundry-team komt bijeen om de officiële onthulling van de goedkope, ultra-schattige Xbox Series S.

Er is echter nog een functie die Microsoft slechts terloops heeft genoemd – en nu weten we meer details, we zijn er enthousiast over: het idee dat geselecteerde Xbox One-titels op de nieuwe consoles met een dubbele framesnelheid draaien, inclusief Serie S.

“We hebben de Series S ontworpen om de Xbox One S-games te verbeteren op een manier die de Xbox One X niet kan”, vertelt systeemarchitect Andrew Goossen. “We hebben het gemakkelijk gemaakt om bestaande Xbox One S-games te updaten zodat ze ook op Series S worden gespeeld met een dubbele framesnelheid. Wanneer games worden bijgewerkt, kunnen bestaande games vragen of ze op de nieuwe console worden uitgevoerd. En wat betreft de prestaties biedt de Series S ruim het dubbele van de effectieve CPU- en GPU-prestaties ten opzichte van de Xbox One, waardoor het voor de games vrij eenvoudig is om dit te doen. En in feite draait de Series S GPU de Xbox One S. games met betere prestaties dan de Xbox One X. “

De manier waarop Xbox One X omging met niet-verbeterde Xbox One S-titels was interessant – gebruikers zagen in feite de verbeterde GPU alleen op halve snelheid draaien, de rekeneenheden verdeeld over vertex- en pixelverwerking. De nieuwe consoles zijn ontworpen om oudere Xbox One-titels uit te voeren met de volledige kracht van zowel de CPU als de nieuwe RDNA 2 GPU’s.

READ  Xbox-deals met kortingen op de verkoop van goud en lichten - 30 maart - 5 april 2021

“Er is geen echte perf-tuning nodig als je dit doet, en zo vaak is het net zo eenvoudig als het veranderen van drie regels code, en dan werkt het spel.” Goossen voegt toe. “Zelfs als het niet zo eenvoudig is, zijn de reparaties nog steeds vrij klein. We hadden één triple-A-titel waarbij het verdubbelen van de framesnelheid echt perfect werkte, behalve dat de animatie van het publiek twee keer zo snel was als normaal. En dus, dat soort fixes zijn doorgaans heel, heel gemakkelijk voor ontwikkelaars om te repareren. We werken samen met game-ontwikkelaars en uitgevers om bij te werken [their titles]. Het zijn in feite geselecteerde games die met een verdubbelde framesnelheid draaien op de Series S. “

Sommige games zullen deze functionaliteit door de ontwikkelaar zelf kunnen zien, terwijl andere mogelijk samenwerkingen zijn tussen de gamemaker en het compatibiliteitsteam van Microsoft.

“In sommige gevallen, voor meer op diensten gebaseerde games of games die nog steeds actieve communities hebben, zal het voor de ontwikkelaar gemakkelijker zijn om het te doen”, zegt Jason Ronald, directeur programmabeheer bij Xbox. “En in andere gevallen kunnen we misschien dingen op ons niveau doen, namens de titel, vergelijkbaar met hoe we het in het verleden hebben gedaan. Dit zijn allemaal dingen waar we actief aan werken als we dichter bij de lancering en dichter bij de lancering hebben we meer te vertellen over specifieke verbeteringen in specifieke titels. “

Dus, zoals we het begrijpen, kunnen bestaande Xbox-titels op verschillende manieren worden verbeterd voor zowel Series S als Series X – het compatibiliteitsteam kan ingrijpen met zijn eigen specifieke soort magie en de deur openen naar 30 fps-games met 60 fps en 60 fps-titels bij 120 fps. Als alternatief hebben ontwikkelaars nu de tools om te zien waar hun bestaande Xbox One-games draaien – en als het een Series S- of Series X-machine is, worden aspecten zoals het verdubbelen van de framesnelheid mogelijk (en misschien kunnen ook andere functies worden ingeschakeld) – allemaal zonder dat ze hun games hoeven te ‘porten’ naar de platform van de volgende generatie. De mate waarin de opname daar zal zijn, is natuurlijk van cruciaal belang, maar het potentieel is zeker erg opwindend en we kijken er echt naar uit om dit uit te testen op beide nieuwe Xbox-machines.

READ  Rocksmith 2014 Edition Remastered - Xbox One Standard Edition

Written By
More from Vanessa Hale

Insiders zeggen dat Nintendo geen Xbox Game Pass op de Switch wil

Mensen roepen al een tijdje om Xbox Game Pass op de Nintendo...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *