Sony verbiedt Cyberpunk uit PlayStation Store na terugslag van bugs

TOKYO / GDANSK (Reuters) – Sony haalt Cyberpunk 2077 slechts een week na zijn debuut uit de PlayStation Store, na klachten over storingen in de videogame die is gemaakt door de Poolse CD Projekt.

Het rollenspel, aangekondigd als een “open wereld, actie-avonturenverhaal dat zich afspeelt in … een megalopolis die geobsedeerd is door kracht, glamour en lichaamsaanpassing” en met Hollywood-ster Keanu Reeves, werd drie keer uitgesteld voor zijn debuut.

De ongebruikelijke zet van Sony is opnieuw een klap voor CD Projekt, de beste maker van videogames in Polen, wiens aandeel vorige week is gedaald van een recordhoogte, omdat fans en game-recensenten hun zorgen hebben geuit.

CD Projekt, wiens aandelen om 1159 GMT met 17% waren gedaald, zei dat de opschorting tijdelijk was en dat er hard aan werd gewerkt om Cyberpunk zo snel mogelijk terug te brengen naar de PlayStation Store.

De lancering van Cyberpunk, waar gamers spelen als ‘V’, een personage dat wordt beschreven als een huurling-outlaw die een ‘uniek implantaat dat de sleutel is tot onsterfelijkheid’ nastreeft, viel samen met mensen die thuis vastzaten tijdens de pandemie.

En hoewel de coronaviruscrisis de vraag naar games heeft gestimuleerd, is er een tekort aan nieuwe titels, wat betekent dat de games die zijn gelanceerd bijzondere aandacht hebben getrokken.

Verschillende games met een groot ticket, zoals ‘Halo Infinite’ van Microsoft, zijn ook vertraagd vanwege de uitdaging van ontwikkelaars die thuis vastzitten tijdens coronavirusbeperking.

COVID IMPACT

CEO Adam Kicinski zei toen Cyberpunk werd gelanceerd dat CD Projekt liever minder bugs had gehad, maar het overwoog niet om voor een vierde keer uit te stellen.

READ  De jongens zijn verlengd voor seizoen 3 en krijgen Aisha Tyler als host na de show

Hij zei dat er minder externe testers waren geweest, omdat ze de game niet thuis konden proberen als gevolg van COVID-19.

“We zijn zeer teleurgesteld door de informatie, die aantoont dat de game nog niet klaar was om in december te debuteren en de beslissing om de game te lanceren was een grote vergissing”, zei Kacper Kopron, een analist bij Trigon DM brokerage.

De verhuizing van Sony riskeert goodwill die in de loop van vele jaren bij fans is opgebouwd en CD Projekt heeft beloofd om de bugs met updates te verhelpen, met patches die in januari en februari worden verwacht.

CD Projekt, dat bekendheid verwierf met zijn ‘The Witcher’-serie om een ​​van Polen’s grootste beursgenoteerde bedrijven te worden, zou naar verwachting verkooprecords breken met Cyberpunk, dat ook werd gelanceerd op Microsoft’s XBox en Google’s Stadia.

Kicinski zei in een verklaring per e-mail dat CD Projekt niet in gesprek was met Microsoft over een mogelijke terugtrekking van de consoleversie van de game van het Xbox-platform.

Microsoft weigerde commentaar te geven. Google reageerde niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar.

Rapportage door Sam Nussey in Tokio en Anna Pruchnicka in Gdansk; Aanvullende rapportage door Alan Charlish en Anna Koper in Warschau, Supantha Mukherjee in Stockholm; Bewerking door Christopher Cushing, David Clarke en Alexander Smith

More from Madison Garrett

op deze manier kunt u het uiterlijk volledig aanpassen

Android-smartphone in je eigen stijl: zo kun je het uiterlijk volledig aanpassen...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *