Sony zegt dat de PlayStation 5-generatie de meest winstgevende generatie van de console tot nu toe is

Sony zegt dat de PlayStation 5-generatie de meest winstgevende generatie van de console tot nu toe is

Volgens nieuwe gegevens die door het bedrijf zijn gedeeld, is de PlayStation 5-generatie officieel de meest winstgevende generatie hardware van Sony tot nu toe.

Dit komt uit het bedrijfssegment Gaming en Netwerkdiensten van het bedrijf Dia's voor vergaderingen en presentatiesDat werd vandaag gedeeld na het winstrapport van het bedrijf twee weken geleden. In zijn presentatie onthulde Sony dat de PS5-generatie sinds de lancering $106 miljard aan omzet heeft gegenereerd, waarmee het alle voorgaande consoles op hetzelfde punt in zijn generatie overtreft.

PlayStation zegt dat de huidige generatie de meest winstgevende tot nu toe is.

Laten we heel snel een paar sterretjes op dit nummer zetten. Ten eerste meldde Sony dat de PS4-generatie een totale omzet van $107 miljard genereerde, wat duidelijk meer dan $106 miljard is. Maar de PS4-generatie wordt als geheel genomen, van boekjaar 2013 tot boekjaar 2019, en omvat drie jaar meer dan de PS5-generatie (die loopt van boekjaar 2020 tot boekjaar 2023). Vier jaar na de levenscyclus van de PS4 liep hij nog steeds ver achter op de PS5, en de PS5 is op weg om op een gegeven moment dit jaar gemakkelijk de totale verkoop van de PS4-generatie te overtreffen.

Het is ook vermeldenswaard dat deze dollarbedragen de totale omzet over de consolegeneratie zijn, en geen weerspiegeling zijn van de verkoop van specifieke hardware of games. De ‘PS5-generatie’ omvat niet alleen de PS5 zelf, maar alles wat het bedrijf tijdens deze generatie doet, inclusief PS4-verkopen en game-releases tijdens deze periode. Neem dus alles met een korreltje zout.

PlayStation eist een hogere levenslange uitgave voor de PS5.
PlayStation eist een hogere levenslange uitgave voor de PS5.

Maar het is geen verrassing dat de PS5-generatie zeer winstgevend is geweest voor Sony. Zelfs met alle bovenstaande sterretjes heeft de PS5 tot nu toe 56 miljoen exemplaren verkocht. Hoewel de PS4 aanzienlijk uitverkocht is (117 miljoen bij de laatste telling), was de PS5 bij de lancering duurder dan de PS4. Consistente uitgaven aan software gedurende de gecombineerde levenscyclus van beide hebben ervoor gezorgd dat Sony's huidige consolegeneratie alleen maar is gegroeid in dollaromzet, ook al is de adoptie van consoles wat traag verlopen; Sony meldt dat zowel de PS4 als de PS5 momenteel maandelijks 49 miljoen actieve consoles hebben.

READ  De AI van Google wordt belachelijk gemaakt op sociale media na een virale bug

In de presentatie wordt ook opgemerkt dat zelfs met de helft van de verkoop per eenheid de YTD-uitgaven voor PS5 aanzienlijk hoger zijn dan YTD-uitgaven voor PS4. De uitgaven voor DLC, services en randapparatuur stegen, maar de uitgaven voor volledige gamecontent waren op PS5 iets lager dan op PS4.

Dit alles betekent dat als er ook maar enige twijfel bestond, de PlayStation 5 goed presteert. Verkoop per eenheid is een handige manier om de interesse van spelers te peilen, maar ze vertellen niet het volledige verhaal van hoe een bedrijf het succes van een console meet. Te midden van aanhoudende geruchten dat er een PS5 Pro in aantocht zou kunnen zijn, zullen we niet ver verwijderd zijn van het feit dat Sony op een nieuwe, duurdere manier probeert te profiteren van de huidige generatie.

Rebecca Valentine is een senior verslaggever bij IGN. Heb je een verhaaltip? Stuur het naar [email protected].

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *