Spel door! CA maakt schema voor BBL | 10 bekend

Cricket Australia hoopt dat door de voortdurende versoepeling van de beperkingen aan de staatsgrenzen de KFC BBL deze zomer in alle grote centra kan worden gespeeld, aangezien het bestuursorgaan heeft bevestigd dat de openingsrondes van het toernooi zullen worden gespeeld in Tasmanië, Queensland, Canberra en Adelaide.

CA heeft vandaag de herziene datums, starttijden en matchups aangekondigd voor alle 56 reguliere seizoenswedstrijden, maar de locaties zijn alleen bevestigd voor de eerste 21 wedstrijden tot 31 december.

Bekijk hier het volledige programma

Met het nieuws van de afgelopen dagen dat verschillende staatsgrenzen zullen heropenen voordat het seizoen op 10 december begint, zullen ambtenaren wachten om te zien of er de komende weken meer aankondigingen zijn voordat ze bevestigen waar het toernooi in het nieuwe jaar zal worden gespeeld.

Hoewel volledige bewegingsvrijheid in Australië nog steeds niet mogelijk is vanwege de pandemie, zullen slechts zeven van de eerste 21 wedstrijden op neutrale locaties worden gespeeld.

Alle acht teams zullen gestationeerd zijn in Tasmanië of Canberra om het seizoen te beginnen, met zes wedstrijden die worden gespeeld in Blundstone Arena in Hobart, twee in UTAS Stadium in Launceston en zes in Manuka Oval in Canberra.

Van 23-31 december zijn er ook drie wedstrijden in Gabba, twee in Metricon Stadium aan de Gold Coast en twee in Adelaide Oval – inclusief de traditionele oudejaarsavondwedstrijd.

Het 10e seizoen van de competitie begint op 10 december in Hobart met een duel tussen de Hurricanes en de Sydney Sixers, de titelverdediger.

De planning van de dag-nachttest tussen Australië en India op 17-21 december onderbreekt het begin van het seizoen enigszins; er zal geen BBL zijn op dag één, twee en vijf van die Test, terwijl wedstrijden die beginnen om 11.10 uur AEDT zijn gepland om op te treden als gordijnverhogers voor dag drie en vier.

READ  Stroom terug in Californië na korte stroomuitval

Er zijn ook vijf wedstrijden aan het begin van het seizoen die zullen botsen met India’s driedaagse, dag-nacht tourwedstrijd tegen Australië A in Sydney van 11 tot 13 december.

Het langbesproken spel op Kerstdag zal dit jaar niet meer plaatsvinden en nadat de BBL een minipauze neemt op 24 en 25 december, zal er elke dag minstens één wedstrijd zijn tussen Tweede Kerstdag en Australiëdag, wanneer het reguliere seizoen eindigt. met een mogelijk moordende triple header op 26 januari die de playoff-plekken zou kunnen beslissen.

De finalereeks van vijf wedstrijden begint op 29 januari en wordt afgesloten op zaterdag 6 februari.

CA hoopt dat de staatsgrenzen de komende weken versoepeld zullen blijven, aangezien het ernaar uitziet dat er in het nieuwe jaar wedstrijden naar Perth, Sydney en Melbourne komen, hoewel die beslissingen bij de relevante deelstaatregeringen liggen.

“We werken aan scenario’s voor de 35 reguliere seizoenswedstrijden en finaleseries die in het nieuwe jaar zullen worden gespeeld met onze partners en overheidsinstanties”, zei Alistair Dobson, Head of Big Bash Leagues bij Cricket Australia.

“Een aankondiging over deze locaties zal de komende weken worden gedaan.

“Dit is zonder twijfel de meest complexe opsporingstaak die ooit door de Liga is ondernomen en we zijn verheugd met waar het is geland. Het is een moeilijk jaar geweest voor zoveel mensen in Australië en we kijken ernaar uit om de BBL naar elke staat te brengen. grensvoorwaarden stellen ons in staat. “

De WA-regering kondigde deze week aan dat de grens op 14 november opengaat voor alle staten en territoria behalve NSW en Victoria, waardoor de mogelijkheid wordt vergroot dat de BBL vroeg in het nieuwe jaar vanuit Queensland en Zuid-Australië naar het westen gaat.

READ  Onwaarschijnlijk PGA Tour pro gelijk voor voorsprong op Rocket Mortgage Classic

De grensbeperkingen van WA waren dit jaar de zwaarste in Australië en betekent dat er dit seizoen geen internationale cricket in Perth zal worden gespeeld.

Woensdag kondigde NSW-premier Gladys Berejiklian plannen aan voor de opening van de NSW-Victoria-grens op 23 november, wat een nieuwe opsteker is voor de BBL.

Hoewel gehoopt wordt dat de versoepeling van de grenzen meer beweging door het land in het nieuwe jaar mogelijk zal maken, is het waarschijnlijk dat er in januari nog enkele wedstrijden op neutrale locaties zullen zijn.

De twee derby’s van Melbourne en twee derby’s in Sydney worden gespeeld tussen 13 en 22 januari. Als je ze later in het seizoen vasthoudt, wordt de kans op een aanzienlijk publiek groter als de COVID-19-besmettingsaantallen in Australië laag blijven.

Informatie over kaartverkoop en publiekscapaciteit op elke locatie moet nog worden bekendgemaakt.

Vijfenveertig van de 61 wedstrijden – inclusief alle finales – worden vertoond op Channel Seven, terwijl Fox Cricket en Kayo Sports alle wedstrijden zullen uitzenden.

More from Madison Garrett

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *