De Xbox Series S heeft 364 GB beschikbaar voor games, de rest van de 512 GB SSD is gereserveerd

De nieuwe consoles van de Xbox-serie worden volgende week op 10 november naar fans verzonden. Een gelukkige redditor kreeg echter zijn Series S-console vroeg en bevestigde dat er een aanzienlijk deel van de opslagruimte is voor systeemfuncties.

De Xbox Series S heeft een ingebouwde 512GB SSD, waarvan 364GB beschikbaar is voor game-installaties. Evenzo heeft de Series X-console een SSD van 1 TB, waarvan 802 GB beschikbaar is. Dat is dus ongeveer 30% van het geheugen gereserveerd op de S en 20% op de X.

Deze gereserveerde opslag is voor het besturingssysteem en voor de Quick Resume-functie, die gigabytes aan gamestatusgegevens moet opslaan, zodat je meteen weer in het spel kunt springen.

Als je meer ruimte nodig hebt voor je games – houd er rekening mee dat moderne AAA-titels enorm zijn – kun je een opslaguitbreidingskaart kopen. Seagate maakt het officiële kaart van 1 TB, die werkt op zowel de X als de S en net zo snel is als de interne SSD’s van de consoles. Het kost $ 220, bijna net zoveel als de Series S zelf. Er is ook een kaart van 2 TB gepland.

Voor het geval het niet duidelijk was, kunnen standaard 2,5 ”of M.2 SSD’s niet worden gebruikt. Externe schijven kunnen worden gebruikt, maar alleen voor games van de vorige generatie.

De Xbox Series S heeft 364 GB beschikbaar voor games, de rest van de 512 GB SSD is gereserveerd

Microsoft beweert dat games op de Series S-console 30% minder ruimte in beslag nemen dan op de Series X, wat de opslagcapaciteit gemakkelijker zou moeten maken om mee te leven (de S richt zich op 1440p, dus het heeft geen hoge resolutie texturen nodig zoals de X , waarmee games op 4K draaien). Ontwikkelaars kunnen je ook delen van een game laten verwijderen, bijvoorbeeld de campagne voor één speler, om meer geheugen vrij te maken.

READ  Inoreader v7 geeft onze favoriete RSS-lezer een meer fysieke uitstraling (APK-download)

Beide PlayStation 5-modellen hebben 825GB interne SSD’s, waarvan 664GB beschikbaar is voor games (20% is gereserveerd voor het systeem). Er is een standaard M.2-slot, waarop titels van de volgende generatie kunnen worden uitgevoerd, maar je hebt een zeer snelle PCIe 4.0 SSD nodig.

Bron | Via

Written By
More from Eda Greene

Union Budget App: waar te downloaden? Wat zijn de voordelen?

De app is ontwikkeld voor zowel Android- als iOS-platforms en geeft volledige...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *